Antena Meniu Search
x

Video De teama unei crize alimentare, fermierii l-au cerut pe ministrul Agriculturii în CSAT. Cine face parte din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării

De teama unei posibile crize alimentare generată de războiul din Ucraina, fermierii îl vor pe ministrul Agriculturii în Consiliul Suprem de Apărare al Ţării.

de Angela Bertea

la 21.03.2022, 08:56

Vezi și

Fermerii solicită ca ministrul Agriculturii, indiferent de numele acestuia şi de partidul din care face parte, să fie inclus în CSAT deoarece conflictul din Ucraina ar putea produce o criză alimentară în întreaga lume. Fermierii consideră că securitatea alimentară este şi va rămâne importantă în actualul context politic şi propun un acord politic al tuturor partidelor parlamentare pentru modificarea legii privind funcţionarea şi organizarea CSAT.

Un document în acest sens, semnat de mai mulţi fermieri, a fost trimis deja preşedintelui ţării - Klaus Iohannis. Conform legii, din CSAT fac parte preşedintele ţării, premierul, ministrul Justiţiei, ministrul Apărării şi ministrul Finanţelor. De asemenea, în CSAT este inclus şi directorul Serviciului de Informaţii Externe şi consilierul preşedintelui pentru securitate naţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » De teama unei crize alimentare, fermierii l-au cerut pe ministrul Agriculturii în CSAT. Cine face parte din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării