Antena Meniu Search
x

Diana Şoşoacă a devenit vedetă în presa din Italia: "Senator antivaccinare, cu masca lui Hannibal Lecter"

Diana Şoşoacă a ajuns subiect în presa italiană. Momentul din urmă cu trei zile când senatoarea a apărut cu botniţă la tribuna Parlamentului a fost remarcat şi de jurnaliştii peninsulari.

de Redactia Observator

la 09.12.2021, 16:00

Diana Şoşoacă a devenit vedetă în presa din Italia: "Senator antivaccinare, cu masca lui Hannibal Lecter"

Cotidianul Periodico Italiano i-a dedicat Dianei Şoşoacă un articol amplu în care senatoarea este descrisă drept "politician de extremă dreapta" ce are un discurs agresiv şi antieuropean. "Mască asemănătoare cu cea a lui Hannibal Lecter şi cu o atitudine agresivă, demnă de orice bun politician de extremă-dreapta. Diana Iovanovici Şoşoacă s-a remarcat la ultima şedinţă prin decizia de a se prezenta în Parlament într-un mod neconform", au scris jurnaliştii italieni.

Presa italiană mai notează că Diana Şoşoacă şi-a câştigat popularitatea în 2020, o dată cu impunerea măsurilor restrictive pe care le-a criticat cu fiecare ocazie ivită. "Ultima dintre 'ideile' parlamentarului extremist a fost să se prezinte la discuţia din Senat cu o mască precum cea a lui Hannibal Lecter şi haine tradiţionale româneşti. Un simbol al protestului. Fotografia a făcut înconjurul internetului", au mai scris cei de la Periodico Italiano.

Jurnaliştii din Italia au mai punctat că partidele de extremă dreapta au început să câştige tot mai mult teren în România în pofida partidelor tradiţionale care luptă împotriva corupţiei şi care susţin campania de vaccinare.

Diana Şoşoacă a apărut cu botniţă la tribuna Parlamentului: "I-am cerut lui Moş Niculae un cadou"

Diana Şoşoacă a ieşit din nou în evidenţă, pe 6 decembrie, în Plenul Parlamentului. Senatoarea a apărut la tribună cu o botniţă pe faţă. În timpul şedinţei solemne dedicată Constituţiei, Diana Şoşoacă a acuzat autorităţile că şi-au bătut joc de Constituţie, iar la final a scos o botniţă pe care şi-a pus-o în semn de protest pentru că drepturile şi libertăţile cetăţenilor "au fost anulate" de la începutul pandemiei.

"I-am cerut lui Moș Nicolae să-mi dea un cadou pentru aniversarea Constituției. Este o botniță prin care Constituția, drepturile și libertațile fundamentale au fost anulate de către Parlament, președinte și Guvern și rog reprezentantul CCR să aibă mai mult curaj aşa cum a avut în Decizia 457 din 2020, în care au menţionat să starea de alertă încalcă statul de drept, este creată atificial şi nu există fundament constituţional pentru existenţa acesteia. Trăiască România liberă, trăiască dreptul la liberă exprimare! Jos botnița!", a fost discursul Dianei Șoșoacă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Diana Şoşoacă a devenit vedetă în presa din Italia: "Senator antivaccinare, cu masca lui Hannibal Lecter"