Dragnea, despre perioada petrecută în spatele gratiilor: "A fost ca în iad. Am avut regim preferenţial negativ". Ce surse de venit are: "Nu mor de foame"
Liviu Dragnea a vorbit despre perioada petrecută la puşcărie şi a declarat că în penitenciar "a fost ca în iad". Fostul preşedinte al PSD spune că a avut parte de un "regim preferenţial negativ".
"În penitenciar a fost ca în iad. Din păcate, sistemul penitenciar din România este gândit greşit şi societatea în ansamblu greşeşte pentru că tratează într-un mod atât de superficial şi contrar a tot ceea ce se întâmplă în ţările dezvoltate din vest, unde se pune foarte mult accent pe condiţiile din penitenciare şi pe consilierea psihologică. Eu am avut un regim preferenţial negativ", a declarat Liviu Dragnea la RealitateaPlus.
Acesta a mai afirmat şi că după un interviu acordat în presă a fost luat la întrebări de trei ofiţeri ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Aceştia au vrut să ştie de ce a abordat subiecte politice în interviul acordat. "Eu am avut regim preferenţial negativ în special după ce am avut acea discuţie cu tine (n.red. moderatorul emisiunii) a doua zi după acea convorbire între noi doi au venit trei tineri de la ANP, trei tineri ofiţeri ANP, Poliţia penitenciară - ANP-ul este Administraţia Naţională a Penitenciarelor - ca să îmi ia o declaraţie şi să explic de ce am vorbit politică în acea convorbire. Eu i-am rugat să spună cine sunt, ca să trec în declaraţie, nu au vrut şi atunci am scris aşa, toate convorbirile telefonice pe care le-am avut şi cu Anca, şi cu prietenii mei, şi cu familia mea, nu puteam să-i vorbesc de bine pe cei de la putere în frunte cu Iohannis şi nu o să o fac niciodată. Şi mă întrebau de ce am vorbit despre Iohannis şi am spus că e foarte important ceea ce face omul ăsta pentru România, pentru că face foarte mult rău. Acea declaraţie a dispărut. Pe lege şi pe Regulament nimeni de la ANP nu avea dreptul să vină să mă întrebe. Absolut nimeni. Nu mi-au reproşat, dar în momentul în care te întreabă... cum să o iei?", a mai declarat Dragnea.
Dragnea: "Nu mor de foame"
Liviu Dragnea nu a dorit să divulge ce salariu are sau cât câştigă, dar a precizat că se descurcă şi "nu moare de foame". Dragnea a mai afirmat că primeşte sprijin financiar din partea copiilor şi a iubitei sale, Irina.
- Liviu Dragnea, atac dur la clasa politică, în prima apariție publică după ieşirea din închisoare: "PSD e...
- Clotilde Armand dă vina pe Klaus Iohannis pentru criza din coaliţie. "Elefanţii lui Dragnea au ajuns la Cotroceni"
- Știrile zilei, 31 august 2021. Liviu Dragnea, vizat de un nou dosar; Armata SUA a părăsit Afganistanul
"Eu am hotelul de la Turnu Măgurele, un apartament la Turnu Măgurele, teren intravilan, ăla pe care stă hotelul. Eu nu am fost toată viaţa bugetar. În 1990 am fost prima iniţiativă privată din jumătatea de sud a României, asociaţie cu scop lucrativ. În '96, când eu am devenit prefect, aveam un complex hotelier, trei restaurante între care cel mai mare din judeţ, două centre en gros, trei magazine. Aveam de asemenea, în '96 terenuri intravilane, aveam clădiri. Trăiesc din două treimi din salariu, pentru că o treime este pus sechestru de la DNA, nu câştig foarte mult, dar cu ce câştigă Irina ca salariu cu ce câştig şi eu, cu ce mă ajută copiii, nu mor de foame", a declarat Liviu Dragnea.
Ce nu poate să facă Liviu Dragnea după ieșirea din închisoare
Liviu Dragnea a fost eliberat pe 15 iulie. Magistrații Tribunalului Giurgiu au decis că fostul preşedinte al PSD poate ieşi din închisoare după 2 ani şi 2 luni. Liviu Dragnea a fost condamnat în mai 2019 la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Liviu Dragnea va avea mai multe drepturi restrânse după eliberare. Nu are voie să ocupe funcții publice sau funcții în conducerea PSD. Potrivit magistraților, Dragnea ”nu are dreptul de a alege şi de a fi ales în organele puterii de stat şi în funcţii elective de stat; dreptul de a ocupa o funcţie implicînd exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvîrşirea infracţiunii.”
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰