Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea acuză ICCJ că vrea "să-l bage la puşcărie": "Vor să desemneze două complete nelegal"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că se urmăreşte să fie ”băgat la puşcărie” de un complet de la ICCJ făcut cu încălcarea legii.

Liviu Dragnea se îndreaptă către sala de ședință a Biroului Executiv al PSD
Liviu Dragnea participă în Parlament la ședința Biroului Executiv al PSD, în 21 mai 2018 - Mediafax Foto via Hepta

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că se urmăreşte să fie ”băgat la puşcărie” de un complet de la ICCJ făcut cu încălcarea legii.

”Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completelor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, a spus Dragnea.

El a afirmat că nu crede că este vreo instanţă care să reziste la presiunile de condamnare a sa.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit pentru 8 octombrie data de desfăşurare a primului termen al apelului în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Apelul va fi judecat în 8 octombrie, dosarul fiind repartizat completului de cinci judecători P1 - Penal condus de vicepreşedintele instanţei supreme Iulian Dragomir.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea acuză ICCJ că vrea "să-l bage la puşcărie": "Vor să desemneze două complete nelegal"