Antena Meniu Search
x

Ecaterina Andronescu, alături de Victor Ponta la prezentarea agendei Pro România. Fostul premier spune că senatorul PSD ar putea fi unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu se află, luni după-amiază, la evenimentul organizat de Pro România, partidul fondat de fostul premier Victor Ponta, de lansare a programului politic.

Ecaterina Andronescu, alături de Victor Ponta la prezentarea agendei Pro România
Ecaterina Andronescu, alături de Victor Ponta la prezentarea agendei Pro România - Sursă: Hepta

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu se află, luni după-amiază, la evenimentul organizat de Pro România, partidul fondat de fostul premier Victor Ponta, de lansare a programului politic.

Actualizare: Fostul premier Victor Ponta a declarat luni, după lansarea strategiei Pro România, că senatorul PSD Ecaterina Andonescu ar putea fi unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale.

El afirmă că, dacă din partea partidelor de dreapta Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu sunt candidaţi foarte puternici, atunci şi cei de stânga trebuie să vină cu un candidat puternic: "Dacă PSD nu are candidat, avem noi un candidat pe care îl iubesc PSD-iştii".

întrebat de jurnalişti dacă acel candidat este senatorul PSD Ecaterina Andronescu, care s-a aflat la evenimentul partidului, Ponta a spus că ar putea fi, însă nu a discutat direct şi nu poate anunţa el nimic.

“Poate fi (Ecaterina Andornescu, posibil candidat la alegerile prezidenţiale - n.r.). (...) Este unul dintre candidaţii pe care i-am susţine din toată inima. Nu am discutat în mod direct şi nu am cum să anunţ eu nimic. O să spun doar că, dacă există pe partea dreaptă doi candidaţi foarte puternici, domnul Iohannis şi domnul Tăriceanu, este obligatoriu să avem şi în zona de centru, centru-stânga un candidat puternic şi, dacă PSD nu are candidat, avem noi un candidat pe care îl iubesc PSD-iştii”, a spus Victor Ponta.

Evenimentul, organizat la Camera de Comerţ, a început la această oră şi sunt prezenţi, alături de fondatori - Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu - foştii miniştri Ecaterina Andronescu, Augustin Jianu, Nicolae Bănicoiu, Ioana Petrescu, Sorin Câmpeanu, dar şi reprezentanţi ai unor sindicate, precum Dumitru Coarnă. 

Fostul ministru al învăţământului Ecaterina Andronescu ar putea fi candidatul la alagerile prezidenţiale din partea Partidului Pro România, a declarat duminică seară la B1 TV fostul premier Victor Ponta. Până acum, Ecaterina Andronescu nu a anunţat oficial trecerea la partidul fondat de Victor Ponta.

Ecaterina Andronescu este membru PSD din 1996, iar din 1997 a devenit membru al Consiliului Naţional PSD, al Biroului Executiv Central şi vicepreşedinte al PSD Bucureşti. În 2006, ea a fost aleasă vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, funcţie pe care a pierdut-o la Aongresul PSD din luna martie.

Andronescu a fost deputat în legislaturile 1996-2000, 2000-2004, 2004-2008 şi senator în legislaturile 2008-2012, 2012-2016, iar în perioada 2000-2003 a fost ministru al Educaţiei. De asemenea,  din decembrie 2008 şi până în 2009 a fost ministrul Educaţiei în Guvernul Boc. A câştigat un mandat de europarlamentar în 2012, la care a renunţat în favoarea lui Victor Negrescu. În iulie 2012, ea a devenit din nou ministru al Educaţiei şi Cercetării, poziţie pe care a deţinut-o până în decembrie 2012. Ecaterina Andronescu se află acum la al treilea mandat de senator PSD.

Până acum, şi-au anunţat demisiile din PSD şi înscrierea în ProRomânia fostul ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Grindeanu Augustin Jianu şi cinci deputaţi - fostul ministrul al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre, Marilena-Emilia Meiroşu, Gabriela Podaşcă şi Cătălin Nechifor, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Cea mai nouă înscriere a fost anunţată luni de fostul ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta Ioana Petrescu.

La Camera Deputaţilor, PSD şi ALDE au pierdut majoritatea parlamentară, după trecerea celor cinci deputaţi la partidul fondat de Victor Ponta.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ecaterina Andronescu, alături de Victor Ponta la prezentarea agendei Pro România. Fostul premier spune că senatorul PSD ar putea fi unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale