Antena Meniu Search
x

Ce se va întâmpla cu Elena Udrea și Alina Bica, după ce au fost arestate în Costa Rica

Sunt cinci zile de când Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute de agenţii Interpol în San Jose, Costa Rica. Fostul ministru a fost capturat chiar în timp ce îşi plimba fiica de doar două săptămâni, iar prietena sa a fost ridicată dintr-o cafenea, patru ore mai târziu.

Vezi și

Sunt cinci zile de când Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute de agenţii Interpol în San Jose, Costa Rica. Fostul ministru a fost capturat chiar în timp ce îşi plimba fiica de doar două săptămâni, iar prietena sa a fost ridicată dintr-o cafenea, patru ore mai târziu. O echipă Observator şi Antena 3 a ajuns în Costa Rica pentru a afla toate detaliile legate de operaţiune.

După ce fostul ministru a ajuns în centrul de detenţie din San Jose, logodnicul său, Adrian Alexandrov, a rămas să aibă grijă de bebeluş, împreună cu mama Elenei Udrea. De altfel, el a şi postat pe Facebook o poză cu fetiţa şi un mesaj de susţinere pentru partnera sa.

Experţii în justiţie din Costa Rica susţin că extrădarea va fi un proces anevoios, pentru că Udrea e asistată de un forum special de protecţie care împiedică expulzarea. În plus, autorităţile costaricane au nevoie de dosarul condamnării, care să conţină şi motivarea. Or, în cazul ei, documentul nu există.

România are la dispoziţie două luni să trimită în Costa Rica toată documentaţia şi să probeze nevoia extrădării. Dacă vor fi trimise acasă, Udrea şi Bica îşi vor ispăşi pedeapsa de şase, respectiv patru ani de închisoare, cel mai probabil în penitenciarul de femei Târgşor.

Un loc pe care amândouă îl cunosc, pentru că acolo au fost în arest preventiv. Şi unde mamele îşi pot creşte copiii până la un an, dacă i-au născut în spatele gratiilor. Nu este cazul Elenei Udrea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Ce se va întâmpla cu Elena Udrea și Alina Bica, după ce au fost arestate în Costa Rica