Antena Meniu Search
x

"Este catastrofală negocierea" Ludovic Orban, atac dur la adresa conducerii PNL: "Premierul nu este premier, el va fi la mâna PSD"

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, la Realitatea Plus, că a fost "catastrofală" negocierea celor de la PNL pentru formarea noului Guvern, el arătând că premierul nu este cu adevărat premier fără Ministerul Finanţelor şi Secretariatul General al Guvernului, portofolii care vor reveni PSD în noua configuraţie politică.

de Redactia Observator

la 21.11.2021, 22:44

fostul premier Ludovic Orban
Ludovic Orban, atac dur la adresa conducerii PNL: "Premierul nu este premier, el va fi la mâna PSD" - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta (arhivă)

Ludovic Orban a afirmat că, în 2020, când a negociat cu USR formarea Guvernului, cei de la USR au cerut paritate. "Am încheiat negocierile cu 9 ministere pentru PNL şi 6 ministere pentru USR-PLUS", a spus el, amintind de condiţionalităţile din partea preşedintelui privind anumite ministere.

Despre negocierile actualei conduceri a PNL, în frunte cu premierul propus de liberali, Nicolae Ciucă, Orban a arătat că "un premier este premier atunci când are doi piloni de bază, ministrul de Finanţe şi Secretarul general al Guvernului".

Cum vede Ludovic Orban structura puterii în noul Guvern PNL-PSD-UDMR

Orban a mai spus că Ministerul Finanţelor este cel care coordondează toate cheltuielile publice şi implementează politica bugetară, ministerul cheie în arthitectura guvernamentală, care dă viză de control pe toate cheltuilelile, care avizează actele normative care ţin de alocările de bani, inclusiv pentru autorităţile locale. "Fără Ministrul de Finanţe şi secretarul general, un premier nu este cu adevărat premier, vă spun din experienţă. De aceea, am decis să ne batem pentru Ministerul de Finanţe şi nu pentru Ministerul Justiţiei", a arătat fostul lider PNL.

Ludovic Orban s-a referit şi la negocierile din ultimele zile. "Este catastrofală negocierea, vă spun din capul locul, pentru că premierul nu este premier, el va fi la mâna PSD şi în ceea ce priveşte funcţionarea Secretariarului General, care este cel care controlează tot circuitul de avizare, are în subordine Transelectrica, Transgaz, Agentia de Rezerve ale statului. Toate structurile vor fi sub comandă pesedistă", a afirmat Orban. El a menţionat că "Nicolae Ciucă ar fi trebuit să ştie, dar a respectat probabil solicitarea lui Iohannis, să ia Ministerul Justiţiei".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » "Este catastrofală negocierea" Ludovic Orban, atac dur la adresa conducerii PNL: "Premierul nu este premier, el va fi la mâna PSD"