Antena Meniu Search
x

Partidul pe care îl va înființa Ludovic Orban va avea "principii ale creştin-democraţiei şi conservatorismului" | Se formează un nou grup parlamentar

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Digi24, că încă nu a decis ce nume va avea partidul pe care îl va înfiinţa dar a arătat că vor avea grup parlamentar, cel puţin la Camera Deputaţilor. Despre posibile colaborări pe scena politică, el a spus că în afară de USR nu există alte partide, eventual PMP, care însă "ciocăneşte la uşa echipei câştigătoare".

de Redactia Observator

la 20.11.2021, 16:15

fostul premier Ludovic Orban
Partidul pe care îl va înființa Ludovic Orban va avea "principii ale creştin-democraţiei şi conservatorismului" | Se formează un nou grup parlamentar - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta (arhivă)

"Nu stabilesc eu cum se numeşte partidul, o să adun oamenii atât din interiorul PNL cât şi din afara PNL, pentru că sunt foarte foarte mulţi oameni care mi-au transmis dorinţa de a adera la o construcţie pe centru-dreapta care nu sunt membri PNL", a spus Orban, întrebat despre noua formaţiune pe care o va lansa după ce va pleca din partid. Fostul lider PNL a arătat că va hotărî împreună cu ceilalţi membri ce nume va avea formaţiunea, dar în mod clar va avea "un element liberal, naţional, principii ale creştin-democraţiei şi conservatorismului"

Partidul lui Ludovic Orban va avea grup parlamentar

Despre partidele cu care ar putea colabora noul partid, Ludovic Orban a spus că, la ora actuală, în afară de USR nu crede că există o altă formaţiune cu care poate colabora. "Eventual PMP, dar este în afara Parlamentului şi am văzut că ciocăneşte la uşa echipei câştigătoare", a spus el.

În privinţa AUR, Orban a arătat că acest partid trebuie să se definească, pentru că deocamdată a crescut pe nişte teme legate de pandemie care nu reflectă o cristalizare doctrinară şi mai ales o poziţionare, mai ales politică. "În afară de USR, îmi este greu să vorbesc despre un posibil partener", a arătat el. Ludovic Orban a mai anunţat că noul partid va avea grup parlamentar, în Camera Deputaţilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » Partidul pe care îl va înființa Ludovic Orban va avea "principii ale creştin-democraţiei şi conservatorismului" | Se formează un nou grup parlamentar