Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu a demis vineri un secretar de stat numit joi. Explicaţia Guvernului: Nu a fost respectată procedura

Premierul Florin Cîţu a numit şi eliberat din funcţie un secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în mai puţin de 24 de ore, explicaţia Executivului fiind că nu a fost respectată procedura şi că mai întâi ar fi trebuit publicată în Monitorul Oficial Hotârârea de reorganizare a Ministerului Sănătăţii care justifică înfiinţarea postului.

de Redactia Observator

la 09.07.2021, 16:41

Florin Cîțu a demis vineri un secretar de stat numit joi. Explicaţia Guvernului: Nu a fost respectată procedura
Florin Cîțu - Mediafax Foto / Hepta

Aceasta deşi Ministerul Sănătăţii are în prezent patru secretari de stat, iar organigrama publicată pe site-ul ministerului, în baza unei Hotărâri de Guvern din 2010, include deja 5 posturi de secretar de stat. Cosmin Baciu, cel care a fost secretar de stat mai puţin de 24 de ore, a fost validat de conducerea liberală încă din februarie pentru acest post, relatează news.ro

Joi, în Monitorul Oficial, a fost publicată decizia privind numirea lui Cosmin-Constantin Baciu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. Vineri, în Monitorul Oficial, a fost publicată, însă, decizia pentru eliberarea lui Cosmin-Constantin Baciu din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Ce au explicat reprezentanţii Guvernului

Reprezentanţii Executivului au explicat că secretarul de stat a fost eliberat din funcţie pentru că la numire nu a fost respectată procedura. ”Trebuie să fie publicată în Monitorul oficial HG-ul de reorganizare pentru Ministerul Sănătăţii, care atestă că este nevoie de încă un post de secretar de stat”, au explicat reprezentanţii Guvernului.

Cosmin-Constantin Baciu a fost susţinut de PNL Bacău pentru acest post. În 13 februarie, preşedintele PNL, Ludovic Orban anunţa, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că au fost validate 72 de propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii, printre aceştia regăsindu-se şi Cosmin Baciu, propus pentru postul de secretar de stat la Sănătate. Filiala şi-a ales recent conducerea şi şi-a exprimat susţinerea pentru candidatura lui Ludovic Orban la Congresul PNL. 

În urmă cu peste două săptămâni, Marian Murguleţ a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării la o zi de la numirea în funcţie, potrivit deciziei publicate miercuri în Monitorul Oficial. Surse din PNL afirmau atunci că numirea sa nu a avut acordul BEx şi nici nu a fost supus unei verificări prealabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu a demis vineri un secretar de stat numit joi. Explicaţia Guvernului: Nu a fost respectată procedura