Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu, acuzat că a dat bani „discreționar” primarilor PNL și UDMR din Fondul de Rezervă al Guvernului. PSD depune plângere penală

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune plângere penală pe numele demnitarilor implicați în decizia Guvernului de a acorda peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă, pentru proiectele locale. Liderul PSD spune că banii au fost alocați "discreționar".

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 07.10.2021, 10:15

Marcel Ciolacu îl acuză pe Florin Cîțu că și-a cumpărat funcția din PNL
Marcel Ciolacu îl acuză pe Florin Cîțu că și-a cumpărat funcția din PNL - Hepta

Marcel Ciolacu îl acuză pe Florin Cîțu că și-a plătit funcția de președinte al Partidului Național Liberal cu bani din Fondul de Rezervă la dispoziția Guvernului, după ce peste 1 miliard de lei au fost alocați de Guvern aseară către administrațiile locale. Deși o parte din acești bani au ajuns și la primarii PSD, liderul formațiunii social-democrate atrage atenția că sumele sunt alocate discreționar și că peste 80% din bani merg către comunitățile conduse de primari PNL sau UDMR.

”Iohannis și Cîțu au decis că, dacă nu trăiți într-o comunitate condusă de un liberal, veți suferi de frig, sărăcie și foame! Au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR.

Cîțu și-a plătit funcția la Congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiți! Iohannis și Cîțu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale și școli închise! Așa crede Iohannis că ne pune pe toți cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că așa îl va putea ține pe Cîțu, un premier deja mort, în funcție!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Măsurile anunțate de Marcel Ciolacu cu privire la banii alocați primăriilor

Pe acelaşi subiect

Liderul PSD spune că va depune plângere penală pe numele celor care au alocat banii. 

”Le spun clar: în ciuda tuturor amenițărilor și a deciziilor profund nedrepte ale guvernării lor eșuate, nu vom ceda! Vor primi în schimb ceea ce merită:

  • 1. plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern;
  • 2. atacăm și desființăm hotărârea de Guvern prin care au alocat discreționar banii către primării din Fondul de Rezervă;
  • 3. Cîțu va pleca! De tot”.

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

Conform propunerii formulate de MDLPA şi adoptate de Executiv, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocate consiliilor judeţene şi sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor”, a transmis Ministerul Dezvoltării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu, acuzat că a dat bani „discreționar” primarilor PNL și UDMR din Fondul de Rezervă al Guvernului. PSD depune plângere penală