Antena Meniu Search
x

Video Premierul demis Cîțu ar putea rămâne o bună vreme în funcție. Iohannis amână rezolvarea crizei pe motiv că "situația este complicată"

Demis de Parlament și cu puteri restrânse, Florin Cîțu ar putea să rămână o perioadă îndelungată la Palatul Victoria. Nici la această oră nu există un scenariu realist care să rezolve criza politică. Soluția ar fi putut veni de la Palatul Cotroceni, însă președintele Klaus Iohannis nu pare să se grăbească să scoată ţara din acest impas. 

de Larisa Bernaschi

la 06.10.2021, 22:27

Vezi și

Ca într-un joc de ping-pong, liderii politici își aruncă responsabilitatea crizei politice de la unii la alții. Fiecare în parte are propria soluție, însă niciuna nu coincide cu alta. Așa că toată lumea spera ca din Palatul Cotroceni să vină lumina. Însă...

Klaus Iohannis, președintele României: Situația este mai complicată decât altă dată.

Atât de complicată încât consultările sunt programate săptămâna viitoare. Până atunci se fac strategii.

Florin Cîțu, premierul României: PNL va merge cu propria strategie la consultări, atunci când vor fi consultările.

Pe acelaşi subiect

Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt USR-PLUS: Opțiunea noastră rămâne asta: e nevoie de o altă propunere din partea PNL, dacă dânșii vor să refacă această coaliție.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Până la alegeri anticipate, un guvern de specialiști!

George Simion, președinte AUR: Vrem să propunem noi nume de specialiști care pot conduce acest guvern.

Klaus Iohannis e optimist, în plină criză politică și pandemie de coronavirus

"Eu nu am convingerea că după prima rundă de consultări se va cristaliza o soluție", a declarat Klaus Iohannis. Dacă PNL și Iohannis ar renunța la nominalizarea lui Florin Cîțu, lucrurile ar putea fi simplificate. Mingea este însă pasată în terenul foștilor parteneri de coaliție.

Klaus Iohannis, președintele României: E greu de negociat cu un fost partener care a votat să îți dărâme Guvernul.

Reporter: Mai este posibilă refacerea coaliției?

Florin Cîțu, premierul României: Este o decizie a biroului excutiv al PNL de a nu mai avea discuții în ceea ce privește guvernarea cu partidul care votează astăzi alături de PSD și AUR.

Florin Cîţu are probleme acum nu doar cu adversarii politici, ci chiar cu propriii colegi

40 de parlamentari PNL, adică aproape o treime din totalul lor, controlați de Ludovic Orban, amenință că nu vor vota pentru învestirea unui guvern condus tot de Cîțu. 

Ionel Dancă, deputat PNL: Noi credem că soluția o reprezintă refacerea credibilității coaliției e guvernare și a actului de guvernare prin susținerea domnului Ludovic Orban în calitate de prim-ministru. 

La PNL sunt vehiculate mai multe posibile nume de premier precum Lucian Bode sau Dan Vîlceanu. 

Dacian Cioloș, președinte USR-PLUS: Nu văd pot spune că votăm orice, că votăm o matură dacă-i pusă acolo. Haideți să vedem numele respectiv și să vedem care-i motivul pentru care-i propus numele respectiv.

USR-PLUS are şi propriile variante de premier. Dacian Cioloș, Dan Barna sau Cătălin Drulă sunt pe lista scurtă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Premierul demis Cîțu ar putea rămâne o bună vreme în funcție. Iohannis amână rezolvarea crizei pe motiv că "situația este complicată"