Meniu
Search
x

Florin Cîţu afirmă că procedura de achiziţie a testelor pentru elevi va fi urgentată: ''Încercăm să oferim toate variantele ca şcoala să meargă în continuare''

Primul ministru Florin Cîţu afirmă că autorităţile urgentează procedurile de achiziţie a testelor care vor fi distribuite pentru testarea elevilor în unităţile de învăţământ, el precizând că elevii care nu se testează vor rămâne acasă şi vor participa la cursuri online.

De Redactia Observator la 01.10.2021, 08:04
Vezi și

"Eu sper să nu existe această situaţie. Sunt teste simple, noi încercăm să oferim toate variantele ca şcoala să meargă în continuare cu prezenţă fizică. (...) Copilul netestat rămâne în online'', a afirmat primul ministru, joi seară, la TVR, întrebat ce se va întâmpla dacă părinţii vor refuza în continuare testarea pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, chiar şi cu testele din salivă.

Florin Cîţu a menţionat că în şcolile cu personal medical testele vor fi realizate de către acestea, iar celelalte unităţi, care nu au cabinete medicale, pot să ceară "susţinere DSP-urilor". 

"Dacă oamenii vor să se testeze, sunt sigur că vom găsi varianta să se testeze copiii", a susţinut Cîţu.

Premierul a menţionat că există deja teste pe stoc, iar procedura de achiziţie a acestora "se va urgenta pentru a avea testele cât mai rapid".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu afirmă că procedura de achiziţie a testelor pentru elevi va fi urgentată: ''Încercăm să oferim toate variantele ca şcoala să meargă în continuare''