Antena Meniu Search
x

Prefectul Capitalei: Indicele COVID-19 în Bucureşti a urcat la 6,22 la mia de locuitori

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că indicele COVID-19 în București este de 6,22 la mia de locuitori. Acesta a mai adăugat că cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

de Redactia Observator

la 23.03.2021, 12:32

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (...) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine", a spus Alin Stoica. 

Luni, premierul Florin Cîţu s-a întâlnit cu primarul general al Capitalei şi cu primarii de sector pentru a discuta despre situaţia din Bucureşti. Tot luni, rata de infectare în București era de 5,67 la mia de locuitori.

"Am vrut să păstrăm economia dechisă pentru că doar așa putem plăti costul pandemiei. Ascult toate opiniile specialiștilor, deciziile le luăm după aceea. Opiniile de la Ministerul Sănătății sunt importante, dar vom lua decizia după ce ascultăm toate opiniile, de la prefect și primarii de sectoare", a declarat Florin Cîţu. "Personal, nu-mi doresc să ajung la o situație de caratinare".

Ulterior, în urma ședinței de la Guvern, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că se încearcă "pe cât posibil evitarea carantinării Bucureștiului". 

Trebuie ca fiecare dintre noi și instituțiile aflate în subordine să impunem acele măsuri de decalare a programului de muncă și, de asemenea, fiecare dintre noi, pe zonele în care avem atribuții de control, să ne asigurăm că măsurile sunt respectate. Suntem practic în aceeași situație în care am fost în creșterea din noiembrie decembrie, aceleși măsuri de atunci, mai puțin deschiderea școlilor, sunt în vigoare (...).

Totul este ca autorități și cetățeni să fim responsabili. Trebuie să mai rezistăm partea aceasta de lună martie și luna aprilie până când un număr mare de români o să fie vaccinați. (...) Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului. La această discuție cu premierul și primarii de sectoare, am încercat să găsim acele măsuri care să evite carantinarea Bucureștiului. Nu s-a vorbit, în această discuție, de carantinarea zonală".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Prefectul Capitalei: Indicele COVID-19 în Bucureşti a urcat la 6,22 la mia de locuitori