Antena Meniu Search
x

Orban: "Demisia este dată, nu mai există cale de întoarcere". Temeri că şefia Camerei Deputaţilor ar putea ajunge la social-democraţi."Eu nu fac cadouri PSD"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, anunţă că luni dimineaţă va depune demisia „în mâna” preşedintelui ales al PNL, Florin Cîţu, urmând ca acesta să înainteze documentul atunci când va considera de cuviinţă. Orban afirmă că va continua să exercite funcţia până când se va forma o majoritate parlamentară în aşa fel încât PNL să nu piardă preşedinţia Camerei Deputaţilor în favoarea PSD.

De Redactia Observator la 26.09.2021, 15:05
Ludovic Orban - Hepta

"Eu luni dimineaţă, la ora 9, mi-am depus demisia în mâna preşedintelui Partidului Naţional Liberal. Este o decizie irevocabilă şi care va opera în momentul în care preşedintele Partidului Naţional Liberal va depune demisia respectivă. Când îmi va cere, atunci îmi voi depune demisia. Deci încă o dată, demisia este dată, nu mai există cale de întoarcere, eu sunt un om de onoare”, a afirmat Ludovic Orban duminică, potrivit news.ro.

Orban apreciază că, dacă ar avea loc alegeri pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor în această perioadă, PSD ar obţine funcţia. "O să rămân în funcţie până se formează o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea în funcţia de preşedinte al Camerei (Deputaţilor – n.r.) a unui PSD-ist, pentru că dacă se alege Colacu sau un alt PSD-ist, cum este astăzi ... Eu vă spun, astăzi, dacă s-ar ţine alegeri, sau mâine, poimâine, se alege PSD-ul în fruntea Camerei”, adaugă Orban.

Orban: "Eu nu fac cadouri PSD"

El susţine că nu va "accepta niciodată” ca PSD să obţină funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor în urma demersului său. "Eu nu fac cadouri PSD, din cauza asta demisia este la dispoziţia domnului Cîţu pentru a  o opera în momentul în care avem majoritatea şi garanţia că Partidul Naţional Liberal va avea funcţia”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă va demisiona în cazul care Florin Cîţu îi va cere să facă acest lucru în condiţiile politice actuale, în care nu există o majoritate stabilă, Orban a răspuns: "Cu siguranţă!”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Orban: "Demisia este dată, nu mai există cale de întoarcere". Temeri că şefia Camerei Deputaţilor ar putea ajunge la social-democraţi."Eu nu fac cadouri PSD"