Antena Meniu Search
x

Update Florin Cîțu: "Salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, rămân la valoarea din decembrie 2020"

Guvernul Cîţu dă mâine primul test al străzii. Sindicaliştii şi-au dat întâlnire în faţa Ministerului Muncii, după ce executivul a anunţat că măreşte salariul minim, dar că îngheaţă o serie întreagă de venituri pentru anul viitor. Vorbim, printre altele, despre indemnizaţia de hrană, voucherele de vacanţă şi salariile profesorilor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.12.2020, 19:46

Vezi și
  • Nici creşterea salariului minim nu este ce pare, spun sindicaliştii, suma fiind mult prea mică în realitate

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, într-o declarație de presă că deficitul bugetar pentru 2021 este de 7% din PIB și că, în contextul economic actual, acesta nu pune o frână României. Totodată, premierul a anunțat că salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, însă vor rămâne la valoarea din 2020 până la finalul unei analize pe legislația actuală.

Principalele declarații ale premierului Florin Cîțu

Trebuie să clarificăm pentru bugetul de anul viitor ce măsuri rămân şi cum se vor prelungi. 

Pentru bugetul pentru anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit în jur de 7% din PIB, ceea ce arată pe de o parte angajamentul nostru ferm pentru consolidare fiscală, în acelaşi timp este un deficit bugetar care în contextul economic actual nu pune o frână economiei.

Politica fiscală rămâne stimulativă în prima parte a anului 2021

Am avut discuții despre amânarea ratelor la bănci. Există o decizie a Autorității Europene Bancare că se pot amâna 9 luni. Dar, în acest moment, am găsit o soluție prin care vom putea prelungi pentru anumite categorii această facilitate. În zilele următoare vom avea detaliile.

Ne apropiem de o soluție ca cei care au fost sau sunt afectați de criză să neneficieze de această facilitate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Se prelungesc măsurile active până la 31 iunie 2021: indemnizatia acordată pe perioada suspendării contractului individual de muncă, acordatarea angajatorului pentru decontarea unor părți din salariul celor reveniți din șomaj tehnic, măsuri de ajutor de stat prin intermediul IMM Invest, Agro IMM Invest.

Se va aproba o schemă de ajutor de stat, sprijin financiar pentru Horeca, buget de 500 de milioane de euro.

Continuă în 2021 voucherele de vacanță pentru stimularea turismului românesc.

Până în martie 2021, cei din Horeca vor fi scutiți de impozitul specific. 

Nu vor fi tăiate salarii. În acest moment analizăm dacă legea în vigoare este eficientă. Până atunci, veniturile angajaților rămân la nivelul celor din decembrie 2020, până când vom analiza excepțiile. Legea a fost aplicată greșit în ultimii ani, spun eu

Salariul minim va crește peste rata inflației – cu 3,1% anul viitor

Guvernul Cîțu a fost învestit cu 260 de voturi „pentru”

Săptămâna trecută, Guvernul Cîțu a fost învestit prin votul Parlamentului, după o zi de audieri și dezbateri în plen. Au fost 260 de voturi „pentru” și 186 de voturi „împotrivă”.

„Mulțumesc tuturor celor care au votat acest guvern. Le promit și garantez că nu voi înșela niciodată așteptările acestor oameni”, a declarat Florin Cîțu, la aflarea rezultatului votului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu: "Salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, rămân la valoarea din decembrie 2020"