Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu spune că i s-a cerut să plece de la șefia Senatului: "Nu am vrut să îi pun pe colegi în situaţia penibilă de a vota împotriva conducerii partidului"

Florin Cîţu a declarat, miercuri, după ce și-a depus mandatul de la şefia Senatului, că preşedintele PNL şi secretarul general i-au cerut demisia. I s-a spus că i s-a retras sprijinul partidului, așa că nu a vrut să îi pună pe colegii lui senatori în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.06.2022, 19:04

Vezi și

”Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprtijinul partidului, este o funcţie politică, binenţeles că în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme PNL”, a afirmat Cîţu, după şedinţă. 

El a precizat că întotdeauna l-a interesat imaginea PNL. ”Pentru a nu-i face pe colegii mei, de a-i pune pe colegi în situaţia penibilă de a vota împotrivă”, a precizat Florin Cîțu, spunând că declaraţiile sale sunt aceleaşi de ani de zile, ”împotriva unor măsuri care fac rău românilor”. 

”Binenţeles că acele măsuri vin de la PSD, asta este problema, dar sunt măsuri care eu consider că fac rău românilor, eu consider că PNL trebuie să stea aproape de antreprenori, de sectorul privat, iar măsurile care vin împotriva lor întotdeauna le-am considerat nocive”, a explicat Cîţu. 

Ce va face Florin Cîțu în continuare

Pe acelaşi subiect

Întrebat ce va face în continuare, Florin Cîţu a spus că va face politică.

”Politică, exact ce am făcut şi înainte. Acestea sunt funcţii pe care le primeşti în urma unei activităţi pe care o ai, activitatea de senator, funcţia nu este pe viaţă”, a mai spus fostul lider PNL.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, miercuri, după şedinţa grupului parlamentar PNL din Senat, că în urma unor discuţii, Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului. El a precizat că discuţiile au vizat activitatea guvernamentală şi parlamentară, responsabilitatea PNL şi nevoia de coerenţă a măsurilor care trebuie luate, la nivelul Guvernului, şi în deplină concordanţă cu deciziile luate la nivelul coaliţie.

Alina Gorghiu preia interimar șefia Senatului

Funcţia urmează să fie exercitată, cu delegare de atribuţii, de către Alina Gorghiu

”Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă a măsurilor care trebuie luate, la nivelul Guvernului, şi în deplină concordanţă cu deciziile luate la nivelul coaliţiei, au avut loc discuţii, dezbateri şi în urma acestor discuţii, preşedintele Senatului, domnul senator Florin Cîţu şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de către doamna senator Alina Gorghiu”, a spus Nicolae Ciucă, la finalul şedinţei grupului parlamentar PNL din Senat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu spune că i s-a cerut să plece de la șefia Senatului: "Nu am vrut să îi pun pe colegi în situaţia penibilă de a vota împotriva conducerii partidului"