Antena Meniu Search
x

Ciolacu, replică pentru Cîţu pe tema impozitării: Tot felul de tiriplici vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România

Marcel Ciolacu a reacţionat dur la adresa fostului lider PNL Florin Cîţu, acuzându-l că îşi dă cu părerea aiurea de fiecare dată când în cadrul coaliţiei au loc discuţii aşezate. Florin Cîţu a fost de atlfel îndepărtat de la şefia liberalilor fix pentru atitudinea sa ostilă la adresa partenerilor de guvernare şi a comentariilor făcute în presă. Noile discuţii aprinse vin la scurt timp după ce liderii celor două Camere ale Parlamentului din România s-au prins în horă cu parlamentarii moldoveni la finalul ședinței comune.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 20.06.2022, 14:23

- Hepta

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, la sediul partidului, înainte de şedinţa conducerii PSD, despre discuţiile din coaliţie privind modificările aduse Codului Fiscal, că s-a săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, şi să spună cât de bună e cota unică care nu mai există în România.

”M-am săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părarea, după ce au distrus România, şi să spună ce se întâmplă şi cum creionează ei viitorul luminos, şi cât de bună e cota unică care nu mai există în România. E o mutaţie, cu excepţie”, a spus liderul PSD. Marcel Ciolacu a precizat că el vrea în continuare să se aşeze la masă coaliţia şi să ia decizii în baza cifrelor, să se intervină unde sunt speculaţii.

El a mai spus că trebuie plafonat preţul la combustibili, iar noile măsuri trebuie adoptate cât mai repede, prin Ordonanţă. ”Cum este acum, zona carburanţilor, este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a preţului, în limite şi să aibă toate fiemele o marjă de profit”, a precizat Ciolacu, arătând că nimeni nu face muncă voluntară.

Florin Cîţu, provocare pentru Marcel Ciolacu

Pe acelaşi subiect

Cu o zi în urmă, fostul premier Florin Cîţu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că în doi ani de zile de guvernare liberală nu s-a vorbit de creşterea taxelor, ci au fost eliminate suprataxe şi supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019 şi că PSD este la guvernare de 6 luni şi întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu ştie ”ce taxe noi mai doresc PSD-iştii să introducă”.

El a susţinut necesitatea refomei pensiilor, salarizării bugetarilor şi reformei în administraţia publică, apreciind că orice politician care nu face reforme este susceptibil de subminarea economiei naţionale. ”Liberalii se gândesc la România de mâine”, a precizat Florin Cîţu, care a lansat şi o provocare pentru liderul PSD Marcel Ciolacu, ”cu mandatele pe masă”: să scadă taxele şi totuşi să crească veniturile la buget, aşa cum au făcut liberalii în 2020 şi 2021.

Marcel Ciolacu spune că nu va pune condiţii în coaliţie "şi nu pun nicio linie roşie. Invit pe toţi partenerii, că nu suint doar PNL şi PSD în coaliţie, sunt şi UDMR şi minorităţile, să ne aşezăm la masă, cu specialiştii, cu ministrul Finanţelor. Este timp, stăm o săptămână, dacă este nevoie, 12 ore pe zi, şi închidem şi ieşim cu ceva, ce facem pe termen scurt şi mediu”, a mai afirmat Ciolacu.

”Eu nu sunt pompier de serviciu, am fost pompier după două guvernări de dreapta dezastruoase”, a mai afirmat Ciolacu. El a continuat:

”Eu vreau o coaliţie responsabilă şi aşezată”, arătând că va avea această discuţie în coaliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri politice » Ciolacu, replică pentru Cîţu pe tema impozitării: Tot felul de tiriplici vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România