Meniu
Search
x

Ludovic Orban: ”România, fără UE, SUA și NATO, era ocupată acum din nou de ruși”

România, fără SUA, fără NATO, ar fi fost probabil ocupată din nou de trupele ruseşti, a afirmat deputatul independent Ludovic Orban, la şedinţa comună a Parlamentului dedicată aniversării a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA, relatează Agerpres

De Redactia Observator la 28.06.2022, 13:41

"Eu am rămas în grupul de prietenie cu SUA, chiar dacă m-aţi scos din grup. SUA reprezintă pentru România principalul partener, principala garanţie de securitate şi mai ales principalul garant al evoluţiei normale, democratice a societăţii româneşti. Relaţia României cu SUA are profunde rădăcini istorice, România Mare se datorează în mare parte voinţei poporului român dar şi principiului naţionalităţilor, al determinării", a arătat Orban.

Potrivit acestuia, astăzi România era prizonieră în continuare în lagărul sovietic, dacă nu exista o democraţie puternică.

"România este astăzi o ţară liberă în mare parte pentru că SUA au susţinut democraţia în toate ţările, a apărat de fapt drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor nu numai americani, ci ale cetăţenilor din regiunile dictatoriale, readucând speranţa cetăţenilor din foarte multe locuri ale lumii. Astăzi, fără SUA, fără NATO, fără UE, România probabil ar fi fost a 21-a oară ocupată de trupele ruseşti, care întotdeauna au râvnit la România şi de fiecare dată când au avut ocazia au călcat în picioare suveranitatea, libertatea şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor. Este departe de împlinire Parteneriatul strategic dintre România şi SUA, nu am valorificat toate avantajele şi oportunităţile posibile ale acestui parteneriat", a susţinut Ludovic Orban. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban: ”România, fără UE, SUA și NATO, era ocupată acum din nou de ruși”