Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Florin Cîţu și-a depus mandatul de la şefia Senatului. Alina Gorghiu preia interimar funcţia

Florin Cîţu a decis, miercuri, să îşi depună mandatul de la şefia Senatului, după ce grupul senatorilor PNL l-a informat că îi retrage sprijinul politic pentru această funcţie. În urma demisiei acestuia, funcţia de preşedinte interimar al Senatului ar urma să fie preluată de Alina Gorghiu.

de Larisa Bernaschi

la 29.06.2022 , 13:51

UPDATE 10:40. Florin Cîţu și-a depus mandatul de la şefia Senatului

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, după şedinţa grupului parlamentar PNL din Senat, că în urma unor discuţii, Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului. El a precizat că discuţiile au vizat activitatea guvernamentală şi parlamentară, responsabilitatea PNL şi nevoia de coerenţă a măsurilor care trebuie luate, la nivelul Guvernului, şi în deplină concordanţă cu deciziile luate la nivelul coaliţie. Funcţia urmează să fie exercitată, cu delegare de atribuţii, de către Alina Gorghiu

”Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă a măsurilor care trebuie luate, la nivelul Guvernului, şi în deplină concordanţă cu deciziile luate la nivelul coaliţiei, au avut loc discuţii, dezbateri şi în urma acestor discuţii, preşedintele Senatului, domnul senator Florin Cîţu şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de către doamna senator Alina Gorghiu”, a spus Nicolae Ciucă, la finalul şedinţei grupului parlamentar PNL din Senat. 

Vezi și

Știrea inițială:

Pe acelaşi subiect

După ce l-au schimbat din funcția de președinte interimar al Filialei Sector 3 PNL, Florin Cîțu va fi înlăturat și de la șefia Senatului, potrivit unor surse politice. În locul lui, ar urma să fie propusă Alina Gorghiu. Ea va asigura interimatul la președinția Senatului pe timpul vacanței parlamentare, susțin aceleași surse politice.

Toți senatorii liberali au fost convocați la o ședință a grupului senatorial la ora 9.30, iar la ora 12.00 se va decide prin vot îndepărtarea acestuia din funcția de președinte.

Florin Cîțu, schimbat de la şefia filialei PNL Sector 3

Luni, preşedintele PNL Nicolae Ciucă a anunţat că în şedinţa BPN al partidului a fost decisă schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia filialei PNL Sector 3, deoarece acestuia i-a expirat mandatul.

"Au fost luate decizii în ceea ce priveşte clarificarea conducerii filialei PNL la Sectorul 3, deoarece e o chestiune de ieşire din termen şi a fost numit un prim-vicepreşedinte care are termen 30 de zile să vină cu o propunere de preşedinte interimar şi o dată pentru organizarea alegerilor, iar la PNL Gorj am numit un prim-vicepreşedinte astfel încât să clarificăm filiala situaţiei, urmând ca în 30 de zile să alegem un preşedinte al filialei", a declarat Nicolae Ciucă, după şedinţa BPN al PNL care a avut loc luni la Parlament. 

Șefia Senatului este singura funcție importantă care i-a rămas lui Florin Cîțu după ce a pierdut toate pozițiile din partid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri politice » Florin Cîţu și-a depus mandatul de la şefia Senatului. Alina Gorghiu preia interimar funcţia