Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu: Vom merge la președintele Iohannis cu mai multe variante de premier

​​Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că formațiunile PNL, PSD și UDMR s-au înțeles pe programul de guvernare, urmând ca partidele să-i propună președintelui Klaus Iohannis mai multe variante de premier. Deocamdată nu este stabilită o dată pentru întâlnirea cu șeful statului. Marcel Ciolacu a declarat ulterior că este vorba de două variante de premier, fără a da mai multe detalii.

de Redactia Observator

la 14.11.2021, 14:39

Florin Cîțu: Vom merge la președintele Iohannis cu mai multe variante de premier
Florin Cîțu: Vom merge la președintele Iohannis cu mai multe variante de premier - Mediafax Foto / Alexandru Dobre

„În ceea ce privește premierul, am discutat, vom merge la președinte cu câteva variante”, a declarat Floin Cîțu. Șeful liberalilor a fost întrebat care sunt aceste variante, dar a spus că „va fi întâi o discuție și apoi vom veni și public cu ele”.

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că una dintre variantele cu care PNL și PSD se vor duce la Palatul Cotroceni, în privința premierului, este aceea ca acesta să fie dat, prin rotație, de cele două partide.

„Urmează să mergem la președintele României cu două variante și să stabilim care să fie. Președintele României este îndreptățit prin Constituție să desemneze premierul”, a spus duminică Marcel Ciolacu, la finalul negocierilor cu PNL. Întrebat dacă cea de-a doua variantă ar presupune stabilirea din start a unui premier din partea unuia dintre cele două partide, Ciolacu a răspuns: „Este posibil, vom avea această discuție”.

Duminică dimineața, înaintea negocierilor, Florin Cîțu a spus că speră ca propunerea de premier să fie discutată duminică la negocierile cu PSD.

Pe acelaşi subiect

„Nu am ajuns la aceste discuții, trebuie să ne înțelegem întâi pe partea de guvernare, pentru că de aici pornim. După ce avem un program de guvernare, suntem de acord, putem să discutăm și despre ministere și despre premier. Eu sper că putem să discutăm astăzi despre propunerea de premier și apoi să mergem cu această propunere la președintele României”, spunea Florin Cîțu.

Concesiile făcute de cele două partide

În cursul zilei de sâmbătă, s-au făcut concesii de ambele părţi, pentru ca discuţiile privind programul de guvernare să avanseze. Astfel, PSD este dispus să renunţe la impozitarea progresivă, cu care PNL nu este de acord, lucru afirmat de Florin Cîţu în repetate rânduri.  

În schimb, PNL este dispus să accepte acordarea din nou a voucherelor de vacanţă. Valoarea acestora va fi de 1.450 de lei.  Cu toate acestea, voucherele nu vor putea fi folosite pe litoral, ci doar în staţiuni balneo-climaterice şi în agroturism. 

Liderii PSD şi PSD au afirmat, în repetate rânduri, că vor ca Programul de guvernare să fie finalizat cât mai repede, apoi să se stabilească Executivul, astfel încât să se meargă cât mai repede pentru un vor în Parlament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu: Vom merge la președintele Iohannis cu mai multe variante de premier