Antena Meniu Search
x

Video "Furtună înainte de furtună". Desfășurare de forțe în Băile Tușnad pentru vizita lui Viktor Orban. Preşedintele CJ Harghita a cerut sprijinul Ministerului de Interne

Vizita lui Viktor Orban agită spiritele la Tuşnad! Mai multe organizaţii şi-au anunţat prezenţa la discursul premierului Ungariei de sâmbătă de la Universitatea de Vară. Autorităţile au cerut sprijin Jandarmeriei pentru a evita conflictele din anii trecuţi. 

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 20.07.2023, 20:01

Vezi și

 A devenit deja o tradiţie ca vizita premierului Ungariei la Tuşnad să stârnească reacţii. Mai multe organizaţii româneşti şi-au anuntat prezenţa, astfel, pentru a evita incidentele din anii trecuţi, preşedintele CJ Harghita se pregăteşte de ce-i mai rău.

"Furtună înainte de furtună"

E pentru prima dată când cere direct sprijinul Ministerului de Interne care să trimită forţe ale Jandarmeriei în zonă, sâmbătă atunci când premierul Ungariei, Viktor Orban, va susţine discursul anual la Universitatea de Vară. Şi primarul din Băile Tuşnad a cerut participanţilor să fie toleranţi, şi să arate că, citez: "a venit vremea păcii".

Anul trecut mai mulţi membri ai unor organizaţii au fost la un pas să fie linşaţi de maghiarii prezenţi la discurs, după ce au afişat un banner pe care scria: "Ceva este etern: Transilvania este pământ românesc". Viktor Orban a reacţionat dur atunci şi a transmis de la pupitru să fie luaţi, citez: Politicos, ca poliţia din Budapesta când evacuează drogaţii de pe poduri.

De ieri până azi premierul Ungariei a avut mai multe postări pe facebook, după ce a ajuns la Tuşnad. În una din pozele postate apare când curăţă prelata unei terase cu o coadă de mătură, iar descrierea este: Furtună înainte de furtună.

Răspunsul liderilor organizaţiilor româneşti este că vor fi acolo pentru a-i arăta premierul maghiar că este înconjurat de români patrioţi care-i transmit că "Transilvania e România".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » "Furtună înainte de furtună". Desfășurare de forțe în Băile Tușnad pentru vizita lui Viktor Orban. Preşedintele CJ Harghita a cerut sprijinul Ministerului de Interne