Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea, avertisment către premierul Florin Cîţu: "Creşterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă"

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a oferit o reacţie dură, după anunţul premierului Florin Cîţu conform căruia salariu minim ar urma să fie majorat cu 8%.

de Redactia Observator

la 22.09.2021, 15:26

Gabriela Firea solicită o creştere mai mare a salariului minim
Gabriela Firea solicită o creştere mai mare a salariului minim - Profimedia
  • Gabriela Firea este de părere că valul de scumpiri din această toamnă pune mare presiune pe buzunarele românilor.

Gabriela Firea consideră că salariul minim trebuie să fie majorat în mod semnificativ şi îi acuză pe membrii Guvernului că "ei cu bătălia pe funcţii, noi cu problemele oamenilor".

Gabriela Firea spune că "o majorare a salariului minim cu doar 8% este prea puţin" şi este de părere că românii au nevoie de o creştere mai consistentă a salariului minim, mai ales în condiţiile în care "România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie".

Redăm mesajul integral transmis de Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, prin intermediul paginii personale de Facebook:

"Ei cu bātālia pe funcţii, noi cu problemele oamenilor! Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net, bani care să rămână efectiv în buzunarul oamenilor. Ar însemna o creștere a venitului cu aproape 15%, aproape dublu față de varianta Guvernului. Propunerea noastrā, similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poată face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor.

De cealaltă parte, premierul a anunțat posibilitatea creșterii salariului minim brut cu doar 8%. Credem că este prea puțin! Creșterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă! Propunerea PSD este mult mai aproape de nevoile românilor.

România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie! De exemplu, s-a înregistrat un nou record maxim al prețului pe piața spot a energiei – 1202 lei/MWH".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Gabriela Firea, avertisment către premierul Florin Cîţu: "Creşterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă"