Antena Meniu Search
x

Orban îl trage la răspundere pe Florin Cîţu pentru problemele din domeniul Sănătăţii: "Este și responsabilitatea premierului"

Atunci când un domeniu cum este cel al Sănătății nu funcționează la parametri optimi este și responsabilitatea premierului, spune Ludovic Orban, după ce premierul Florin Cîțu a afirmat că cere o anchetă cu privire la modul în care a fost pregătit sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19.

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 22:18

Ludovic Orban şi Florin Cîţu
Ludovic Orban şi Florin Cîţu - Mediafax Foto / Hepta

„Parțial (îi dau dreptate lui Florin Cîțu - n.r.), dar întotdeauna atunci când un domeniu atât de important cum este domeniul apărării sănătății cetățenilor nu fucționează la parametri este și responsabilitatea premierului. Ca premier, eu nu am lăsat numai Ministerul Sănătății să se ocupe de confruntarea cu primele trei valuri, în special valul al doilea, care a venit în campania electorală”, a declarat, la TVR, Ludovic Orban, potrivit MEDIAFAX. El spune că premierul trebuie să fie implicat „în prima linie a bătăliei” împotriva COVID-19.

De asemenea, Orban consideră că prefecții, structurile MAI, în special DSU, autoritățile locale și medicii de familie sunt alți actori care trebuie să fie implicați în lupta împotriva pandemiei. „Toți acești actori trebuie coordonați în momentul în care s-a văzut magnitudinea valului patru și creșterea exponențială a numărului de cazuri ... Nu se poate spune că nu a existat o informare prealabilă. Dimpotrivă, existau avertismente”, a adăugat Orban.

Anchetă anunţată de Florin Cîţu la Ministerul Sănătăţii

Florin Cîțu a declarat marți, la Sinaia, că va cere o anchetă sau analiză cu privire la modul în care a fost pregătit sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19. Premierul a spus că el a cerut tot anul să rămână intactă capacitatea de răspuns la COVID și că, dacă nu s-a ținut cont de acest lucru, trebuie stabilit cine este responsabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Orban îl trage la răspundere pe Florin Cîţu pentru problemele din domeniul Sănătăţii: "Este și responsabilitatea premierului"