Antena Meniu Search
x

Update DNA ar fi început urmărirea penală in rem, în dosarul lui Florin Cîţu. Reacţia premierului: Asta înseamnă că justiţia funcţionează, dar mi se pare mizerabil

Reprezentanții Comunității Declic susțin că DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul premierului Florin Cîțu, iar informațiile anchetate sunt de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

de Redactia Observator

la 22.09.2021, 15:32

Florin Cîţu ar fi folosit resursele partidului pentru a obţine şefia PNL
Florin Cîţu ar fi folosit resursele partidului pentru a obţine şefia PNL - Hepta / Mediafax foto

UPDATE 15:26: Florin Cîţu a reacţionat cu privire la dosarul in REM deschis de DNA. "Înţeleg că sunt două dosare. Sunt in rem. Asta înseamnă că justiţia funcţionează. Ceea ce mi se pare mizerabil e să asociezi persoana mea cu aceste fapte. Nu am nicio informaţie despre aceste dosare. Nu am nicio treabă.

Sunt info apărute cu câteva zile înainte de Congres. Înţeleg frustrarea. Mă ocup în continuare de guvernare. Voi continua să facă treabă la guvern ignorând atacurile", a declarat Florin Cîţu.

Ştire iniţială: Reprezentanții Declic anunță prin intermediul unui comunicat de presă că Direcția Națională Anticorupție a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Asociaţiei, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin.

Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.Ancheta DNA a pornit în urma unui denunț înregistrat de Comunitatea Declic.

Pe acelaşi subiect

Comunitatea Declic a depus, pe 30 iulie, un denunț la DNA pe numele lui Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin, pentru instigare, respectiv abuz în serviciu. Decizia a fost luată după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului prin care consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasau linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal, precizează Declic.

Comunicatul Declic cu privire la urmărirea penală a lui Florin Cîţu

Direcția Națională Anticorupție a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Comunității Declic, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. 

Ancheta DNA a pornit în urma unui denunț înregistrat de Comunitatea Declic. În luna iulie, a apărut în spațiul public un document cu antetul Guvernului României, dar care conținea instrucțiuni privind campania pentru șefia PNL. Documentul era semnat de consiliera de stat de la acea vreme, Mioara Costin.

”Acum, că procurorii au început cercetările, sperăm să aflăm cât mai repede dacă premierul a comis infracțiunea de instigare la abuz în serviciu folosindu-se de resursele statului ca să obțină șefia partidului”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant Declic.

Anunțul Direcției Naționale Anticorupție privind începerea anchetei reprezintă o confirmare a faptului că procurorii au identificat, în denunțul Declic, existența unor indicii potrivit cărora ar fi fost săvârșită o infracțiune. Mai mult, se confirmă că denunțul depus îndeplinește condițiile de formă legale. 

În acest moment, procurorii DNA fac cercetări pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin. 1 Cod Penal, și instigare la abuz în serviciu, prevăzută de art. 47 din Codul Penal, raportat la art. 13 indice 2  din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin 1.

Toate costurile privind analiza judiciară, formularea și depunerea denunțului au fost acoperite din donațiile membrilor Comunității Declic.

Comunitatea Declic a depus, pe 30 iulie, un denunț la DNA pe numele lui Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin, pentru instigare, respectiv abuz în serviciu. Decizia a fost luată după ce în spațiul public a apărut un document controversat cu antetul Guvernului. Consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasau linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » DNA ar fi început urmărirea penală in rem, în dosarul lui Florin Cîţu. Reacţia premierului: Asta înseamnă că justiţia funcţionează, dar mi se pare mizerabil