Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea a prezentat motivele care au făcut-o să piardă alegerile pentru Primăria Capitalei

După eşec, se caută greşelile şi vinovaţii. Gabriela Firea acuză o campanie murdară împotriva ei, mai ales în online. Spune că nu are nimic să reproşeze conducerii PSD, în schimb acuză că n-a ştiut stânga ce face stânga. Şi îi arată cu degetul pe Victor Ponta şi pe Călin Popescu Tăriceanu că au refuzat o alianţă care le-ar fi putut aduce Primăria Capitalei pentru încă patru ani.

de Redactia Observator

la 29.09.2020, 20:31

Vezi și
  • Gabriela Firea acuză campania murdară a adversarilor.
  • Gabriela Firea anunță că ar urma să candideze la alegerile parlamentare.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

După două zile în care a fost reţinută în declaraţii, Gabriela Firea a ieşit să anunţe vinovaţii pentru eşecul de la alegeri. A pierdut Capitala pentru că stânga a fost dezbinată, dar şi din cauza campaniei murdare duse de contracandidaţii ei. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Soţul meu l-a sunat pe domnul Orban în noaptea alegerilor şi l-a întrebat de ce m-a defăimat, de ce a ales calea urâtă a unei campanii negative, de ce m-a demonizat, de ce m-a demolat? Şi domnul Orban a spus: "Măi, Florine, dar erau declaraţii politice". Ok, dacă în cadrul unor declaraţii politice poţi să demolezi un om şi poţi să spui numai minciuni, atunci această politică este murdară. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Pe mine m-a dezavantajat în mod nedrept campania negativă făcută în online, făcută în legătură cu apa caldă. Că eu opresc apa caldă. Adică sunt masochistă sau cum?

Preşedintele PNL nu neagă discuţia cu primarul Florentin Pandele. 

Faţă de acum patru ani, când Gabriela Firea a sărbătorit alegerea sa în funcţia de primar general alături de colegii săi de partid, acum eşecul a găsit-o singură. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei: În timpul săptămânii s-a luat această decizie de către echipa de comunicare, să urmăresc exit-poll-ul la Primărie. Dacă ar fi fost un rezultat bun al exit-poll-ului, să vin în jurul orei 21.30, după declarațiile oficiale, să facem și noi împreună declarații de presă.

Gabriela Firea spune că a fost lăsată să ducă singură războiul cu dreapta unită. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Când ai succes, e al echipei, când pierzi, e eșecul tău şi eu mi-l asum. La București am dublat scorul politic, de la 16 la sută la europarlamentare la 33 la sută. Eu am obţinut 38 la sută, un scor foarte onorant. Pentru că am dublat scorul partidului în Bucureşti să fac un pas în spate ar fi ...

Nu are nimic de reproşat PSD-ului, îi blamează însă pe liderii Pro România şi ALDE. Gabriela Firea este convinsă că o alianţă a partidelor de stânga i-ar fi adus un al doilea mandat. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Noi ne-am dorit foarte mult o alianţă în Bucureşti. Cred că artizanul distrugerii alianţei de centru-stânga în Bucureşti este domnul Victor Ponta, cel care urmează o carieră politică personală, doreşte să fie preşedintele ţării, îl incomodam.

Victor Ponta o contrazice şi susţine că, dimpotrivă, social-democraţii au fost cei care au sabotat-o şi au refuzat o alianţă cu el. Călin Popescu Tăriceanu are o altă versiune: Gabriela Firea ar fi fost cea care a refuzat pactul. 

Edilul şi-a anunţat şi planurile de viitor: va candida pe un loc pe listele PSD la alegerile parlamentare din iarnă. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei: În acest moment sunt puse în pericol toate investiţiile în spitale, toate investiţiile în infrastructură şi tot ceea ce s-a făcut în ultimii patru ani. Chiar ieri domnul Dan a spus la un post de televiziune că nu ştie dacă va mai continua Pasajul Doamna Ghica. Este inimaginabil, inimaginabil cum un primar care nici nu a pus piciorul în Primărie, dar este ales, a spus deja că vrea să blocheze primul proiect de infrastructură. Pasajul Doamna Ghica este extrem de important pentru fluidizarea traficului în Capitală. Cu toţii ne dorim să avem cât mai multe poduri, pasaje şi supralărgiri şi investiţii în transportul public în comun pentru a lupta cu traficul şi cu poluarea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Gabriela Firea a prezentat motivele care au făcut-o să piardă alegerile pentru Primăria Capitalei