Antena Meniu Search
x

Guvernul grăbește măsurile de austeritate

Guvernul pregăteşte chiar în aceste momente ordonanţa prin care să intre în vigoare măsurile de austeritate anunţate la finalul anului. Pachetul de legi pe care Executivul şi-a asumat răspunderea a fost contestat de PSD la Curtea Constituţională.

de Redactia Observator

la 06.01.2020, 23:02

Vezi și

Guvernul pregăteşte chiar în aceste momente ordonanţa prin care să intre în vigoare măsurile de austeritate anunţate la finalul anului. Pachetul de legi pe care Executivul şi-a asumat răspunderea a fost contestat de PSD la Curtea Constituţională. Până vor lua judecătorii CCR o decizie, prevederile nu pot fi aplicate. 

Practic, Guvernul vrea să corecteze OUG114 printr-o altă ordonanţă. Printre masurile care trebuie luate cât mai repede, premierul a enumerat: îngheţarea indemnizaţiei demnitarilor la nivelul anului 2019, îngheţarea indemnizației de merit, îngheţarea indemnizației de hrană, încetarea detaşărilor din mediul privat în zona publică.

Nu ştim în acest moment ce se va întâmpla cu prevederea care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat. Aceasta este, de altfel, măsura pentru care PSD a contestat la CCR legea care corectează Ordonanţa 114. 

De ce toată această grabă? Pentru că astăzi a fost promulgată Legea bugetului de stat, buget care este construit fără să includă aceste măsuri prevăzute în OUG 114.

Un alt subiect abordat astăzi de premierul Ludovic Orban a fost cel privind organizarea alegerilor anticipate. În următoarea perioadă, PNL va începe negocierile cu celelalte partide. Ca să ajungă la alegeri anticipate, Guvernul va trebui demis, iar Parlamentul ar trebui să respingă două propuneri succesive de premier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Guvernul grăbește măsurile de austeritate