Antena Meniu Search
x

Vom avea un nou guvern, condus de Viorica Dăncilă, dar şi un nou program de guvernare

Guvernul Dăncilă n-a primit încă votul de învestitură în Parlament, dar vrea să adune deja susţinători.

Vezi și

Guvernul Dăncilă n-a primit încă votul de învestitură în Parlament, dar vrea să adune deja susţinători odată cu anunţarea modificărilor din programul de guvernare. Taxe mai puţine pentru contribuabili şi firme, ajutoare pentru studenţi, autostrăzi şi căi ferate cum n-a avut România până acum. În plus, salariul minim al românilor va creşte în fiecare an cu o sută de lei. 300 de euro ar urma să fie venitul minim garantat în 2020. De ce nu s-a făcut nimic până acum? Explicaţia a dat-o azi fostul ministru al Finanţelor. "A fost o problemă de timp". 

Ce n-au făcut două guverne, va face al treilea. Pare să fie sloganul neoficial al Cabinetului Dăncilă. Birocraţia se va reduce odată cu taxele. Doar 40 de impozite vor mai plăti de anul viitor agenţii economici. Iar cetăţenii, de patru ori mai puţine taxe decât firmele. Se arată în noul program. 

Dacă în 2017, în România nu s-a construit niciun kilometru de autostradă, peste 3 ani, promit noii miniştrii, ţara va fi străbătută de trei noi autostrăzi, în care se vor investi 3 miliarde din cele 8 ce vor fi adunate la Fondul de Dezvoltare. 

Într-o Românie în care s-au închis zeci de spitale, iar sistemul de sănătare geme de probleme nerezolvate de ani întregi, Executivul lui 2018 anunţă că va investi 3 miliarde şi jumătate de euro într-un spital republican şi în alte 8 spitale regionale. 

Pe acelaşi subiect

România a pierdut în ultimii 15 ani, 14 mii de medici, însă, din 2019, Guvernul vrea impozit zero pe veniturile doctorilor. Zeci de mii de tineri pleacă în fiecare an din România ca să studieze în străinătate. Abia acum, guvernanţii s-au gândit cum să-i ţină acasă. 

Promisiunile merg mai departe. Până în 2020, salariul minim net pe economie va creşte cu o sută de lei pe an şi va ajunge la 300 de euro. Iar punctul de pensie la 1775. 

Programul de guvernare lasă de înţeles că, toate nereuşitele guvernărilor anterioare vor fi şterse în 2018. Foştii miniştrii se scuză deja. 

Viitorul României e scris negru pe alb în aproape 200 de pagini de program. Rămâne de văzut cât de pricepuţi vor fi noii miniştrii şi la fapte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Vom avea un nou guvern, condus de Viorica Dăncilă, dar şi un nou program de guvernare