Antena Meniu Search
x

Video Guvernul trebuie să modifice Ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la energie și gaze. Varianta emisă este neclară și discriminatorie

Abia adoptată, Ordonanţa de urgenţă cu noile prețuri plafonate la energie și gaze are "prevederi neclare și discriminatorii". Guvernul a decis că aceasta trebuie modificată după ce au apărut solicitări de clarificare din partea operatorilor economici. Noile modificări ar urma să fie puse în discuţie astăzi în şedinţa de Guvern. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 08.04.2022, 13:30

Vezi și

Foarte multe contracte de furnizare de enegie electrică ale unor consumatori casnici prevedeau și plata lunară a unui abonament, care putea ajunge la 10, 20 sau chiar 25 de lei în fiecare lună. 

Acest abonament era plătit ca toți consumatorii să poată beneficia de prețuri mai mici ale energiei electrice. Însă odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență privind noile măsuri din domeniul energiei, furnizorii nu vor mai avea voie să perceapă aceste abonamente, așa că începând cu luna aprilie pe factură nu va mai trebui să plătim aceste abonamente.

Ordonanța de urgență a intrat în vigoare de la 1 aprilie și este valabilă până pe 31 martie 2023. Cei care vor consuma lunar până în 100 de KWH vor plăti un preț de 68 de bani pe KWH, iar cei care consumă îmntre 100 și 300 KWH vor plăti 80 de bani pe KWH. Pentru companii, prețul a fost plafonat la 1 leu pe KWH indiferent de consum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Guvernul trebuie să modifice Ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la energie și gaze. Varianta emisă este neclară și discriminatorie