Antena Meniu Search
x

ÎCCJ sesizează CCR cu privire la Ordonanţa 14, la solicitarea făcută de fosta şefă DIICOT

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis vineri să sesizeze Curtea Constituţională a României cu privire la OUG 14/2017, în urma solicitării venite din partea fostei şefe a DIICOT Alina Bica, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis vineri să sesizeze Curtea Constituţională a României cu privire la OUG 14/2017, în urma solicitării venite din partea fostei şefe a DIICOT Alina Bica, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu.

Alina Bica susţine în solicitare, printre altele, că i s-ar fi aplicat legea mai favorabilă şi ar fi fost dezincriminat abuzul în serviciu dacă nu ar fi fost abrogată OUG 13.

La ÎCCJ a avut loc vineri un nou termen în dosarul în care Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

În acelaşi dosar mai sunt judecate şi alte persoane care erau în componenţa comisiei: Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu.

Pe acelaşi subiect

Au mai fost deferiţi justiţiei evaluatorul Emil Nuţiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe şi Dorin Cocoş, fiul acestuia, Alin Cocoş, şi Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al şefei DIICOT.

'În 15 martie 2011, inculpaţii Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan şi Alexandru, în calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuţiunilor de serviciu (...), au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuţiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilită la 377.282.300 lei. Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat şi a facilitat obţinerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian şi alte persoane', susţin procurorii.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuţ Mihăilescu şi în cote părţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi în Snagov, judeţul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » ÎCCJ sesizează CCR cu privire la Ordonanţa 14, la solicitarea făcută de fosta şefă DIICOT