Meniu
Search
x

Înghesuială la tăiat panglica. Centru pentru copii inaugurat cu şapte foarfece, de Raluca Turcan şi alţi oficiali

Raluca Turcan a participat la inaugurarea unu centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi, la Mahmudia, însă ce a ieşit în evidenţă a fost faptul că la ceremonie nu mai puţin de şapte persoane au tăiat panglica, ca nu cumva să rămână vreun oficial liberal pe dinafară în exerciţiul de imagine.

De Redactia Observator la 23.09.2021, 16:59

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a participat, miercuri, la Mahmudia, la inaugurarea primului centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi. Raluca Turcan a publicat pe Facebook mai multe fotografii din timpul vizitei de muncă, printre care şi una care denotă îngrămădeala pentru tăierea panglicii.

Obiectivul, care a fost realizat printr-un proiect european iniţiat de fundaţia Sera România şi o companie privată urmând să funcţioneze pe o navă, a fost inaugurat cu șapte foarfece de Raluca Turcan și alţi şase oficiali.

Centrul, o premieră pentru România, a fost realizat în cadrul proiectului susţinut financiar de Uniunea Europeană "Întotdeauna în familie - proiect pentru reducerea instituţionalizării, a riscului de separare şi pentru asigurarea serviciilor de recuperare de proximitate copiilor din judeţul Tulcea", cu un buget total de 5.954.979,39 lei.

Raluca Turcan, despre inaugurarea centrului

Pe acelaşi subiect

"În România avem aproape 79.000 de copii cu dizabilități, iar peste 650 sunt în județul Tulcea, unde există un singur centru de recuperare destinat celor mici, cu o capacitate de 80 de locuri.

Pentru aproximativ 100 de copii cu probleme medicale din Deltă, care nu aveau acces la servicii de recuperare, centrul amplasat pe o ambarcațiune dotată cu cabinete medicale și săli pentru diferite terapii va ancora în fiecare zi în localitățile lor de domiciliu.

Impactul acestui demers care începe astăzi în comunitățile izolate din Delta Dunării va fi imens, pentru că dincolo de numărul efectiv de copii care vor urca pe centrul plutitor pentru evaluare, recuperare medicală, consiliere psihologică, kinetoterapie ori logopedie, vorbim de membrii familiilor lor, care nu aveau nicio soluție pentru copiii în suferință.

Obiectivul meu, ca ministru al Muncii, este să modernizăm partea de asistență socială și îmi doresc ca acest lucru să aducă schimbări majore inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Având în vedere sprijinul consistent pe care statul român îl va avea prin PNRR, cred că nu mai avem nicio scuză dacă lucrurile nu încep să se schimbe în acest domeniu.

În Planul Național de Redresare și Reziliență avem alocați peste 50,1 milioane de euro pentru reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități și alți 730.000 de euro pentru reforma sistemului de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități, în sensul intensificării acțiunilor de creștere a rezilienței sociale în comunitate pentru prevenirea instituționalizării și îmbunătățirea calității vieții lor.

Sunt sume importante care pot fi un punct de pornire pentru autorități și comunități care sunt cu adevărat preocupate de șansele pe care le dau persoanelor cu dizabilități, iar proiectul inaugurat astăzi în Delta Dunării ne arată tuturor că se poate", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Înghesuială la tăiat panglica. Centru pentru copii inaugurat cu şapte foarfece, de Raluca Turcan şi alţi oficiali