Antena Meniu Search
x

Foto Întâlnire Cîțu - Ciolacu: Liderul PSD susține că nu a avut acces la PNNR, premierul spune că s-a discutat în detaliu

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre faptul că Marcel Ciolacu a spus că nu a avut acces la PNRR la întâlnirea cu prim-ministrul, că nu vrea să comenteze „despre capacitatea de înţelegere a celor cu care discutăm”.

de Redactia Observator

la 20.05.2021, 18:28

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu
Florin Cîțu și Marcel Ciolacu - Mediafax Foto / Eduard Vînătoru via Hepta (colaj)
  • Şeful Guvernului a adăugat că în discuţiile cu sindicatele, patronatele şi social-democraţii de joi au fost discutate toate capitolele Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi partea de reforme prevăzută în document

„Vor mai fi şi alte întâlniri. Azi unele sindicate şi patronate au ales să facă parte din delegaţia PSD. Am prezentat PNRR. Unul care a fost apreciat pe partea de reforme de către Comisiei Europene şi azi am prezentat aceste elemente, elemente de reformă care are în spate susţinerea Guvernului, reforme apreciate de Comisiei Europene”, a declarat Florin Cîţu, la finalul întrevederii de joi, de la Palatul Victoria, cu PSD şi partenerii sociali.

Întrebat despre faptul că liderul PSD Marcel Ciolacu s-a plâns că nu a văzut un plan concret prezentat la discuţii, premierul a răspuns: „Eu nu vreau să comentez despre capacitatea de înţelegere a celor cu care discutăm. Am prezentat toate capitolele din PNRR, cu toate bugetele. Am intrat în discuţii şi pe reforme şi pe ordonanţă. Lucrurile au fost foarte aplicate. S-au discutat în detaliu”.

Cîțu, despre propunerile PSD pentru PNNR: "Doar dacă există prin minune vreo componentă în spiritul de reforme..."

El a mai spus că „acest PNRR are o componentă importantă de reforme, ea are în spate votul românilor care au votat această coaliţie care guvernează România, reforme agreate deja cu Comisiei Europene, care vor duce la reducerea deficitului bugetar şi care aduc reformă economică”. Chestionat dacă va respinge propunerile PSD pe PNRR, doar pentru că vin de la acest partid, şeful Guvernului a replicat: „Ne uităm la ele. Am luat şi propunerile patronatelor şi sindicatelor şi ale PSD şi ne uităm la ele. Dar doar dacă există prin minune vreo componentă în spiritul de reforme... Astăzi programul corectează ceea ce a făcut PSD cât a fost la guvernare”. Acesta a mai precizat că discuţia de joi nu a fost una tensionată. „În niciun caz nu a fost o discuţie tensionată. Nu avea de ce să fie o discuţie tensionată. Îl vom depune (PNRR - n.r.).

Ulterior întrevederii cu prim-ministrul Florin Cîţu, liderul PSD a precizat că nu a avut plăcerea să aibă acces la PNRR şi i-au fost prezentate nişte principii şi viziuni. „Din punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim în acest moment şi a motorului economic din toată Europa”, a adăugat Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Întâlnire Cîțu - Ciolacu: Liderul PSD susține că nu a avut acces la PNNR, premierul spune că s-a discutat în detaliu