Antena Meniu Search
x

Video Intrarea în spaţiul Schengen anunţată de Ciolacu se face "pe bucăţi" şi în condiţii draconice. Măsurile cerute de Austria

România face un pas spre Schengen. Austria acceptă ridicarea graniţelor aeriene, dar pune condiţii.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 10.12.2023, 15:04

Vezi și

Austria cere controale mai amănunţite la graniţele dintre România şi Bulgaria, dar şi dintre România şi Ungaria. Mai mult, ţara noastră ar trebui să primească migranţi afgani şi sirieni în schimbul aderării la spaţiul european de liberă circulaţie. Marţi, ministrul de Interne se va afla în Slovenia pentru noi negocieri cu omologul său austriac.

Când s-ar putea întâmpla efectiv intrarea în spaţiul Schengen

România mizează pe un consiliu JAI extraordinar luna aceasta şi asta după alegerile din Olanda, acolo unde se formează un nou Guvern. Olanda a fost una dintre ţările care s-a opus Bulgariei în privinţa aderării la spaţiul Schengen, însă şi-ar putea schimba poziţia. O altă variantă este o aprobare tacită în ultimul consiliul din acest an.

De altfel, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că am putea intra în Schengen cu aeroporturile. Miza ar fi luna martie a anului viitor. Au fost mai multe reacţii în spaţiul public cu privire la acest anunţ. Europarlamentarul Eugen Tomac a spus că premierul îşi face campanie electorală şi că România a fost supusă unei mari umilinţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Intrarea în spaţiul Schengen anunţată de Ciolacu se face "pe bucăţi" şi în condiţii draconice. Măsurile cerute de Austria