Antena Meniu Search
x

Cine e Ioana Bran, propusă ministru al Tineretului şi Sportului. Tatăl secretarei Camerei Deputaților, "pălincar" din Satu Mare

Ioana Bran, ministrul propus de PSD pentru portofoliul Tineretului şi Sportului, este fiica lui Ioan Bran, om de afaceri din Satu Mare.

Ioana Bran, ministrul propus de PSD pentru portofoliul Tineretului şi Sportului, este fiica lui Ioan Bran, om de afaceri din Satu Mare, patronul Distileriilor Bran, cele care produc pălinca de export Bran.​

Într-un interviu acordat presei locale, Ioana Bran, în vârstă de 31 de ani,spunea că familia ei este la a patra generaţie de "pălincari".

Ioana Bran si tatal ei, Ioan Bran

Ea este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai", din Cluj Napoca, şi are un master în “audit şi expertiză contabilă" la Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad.

Pe acelaşi subiect

Ioana Bran este secretarul Camerei Deputaţilor şi face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci.

Deputatul PSD a activat ca economist timp de doi ani, din anul 2009, la două societăţi comerciale, după care a ocupat funcţiile de director general adjunct şi director economic laSC Alcorom SRL, firma familiei sale, care produce palincă.

Noul ministru al Tineretului şi Sportului este preşedinte al TSD Satu Mare şi vicepreşedinte al Partidului Social Democrat.

Ioana Bran, propusa ca ministru al Tineretului si Sportului

În declaraţia de avere a ministrului figurează un apartament de 100 de mp, un autoturism marca Audi, din 2010, Ioana Bran deţinând şi mai multe depozite bancare în valoare de aproximativ 300.000 de lei. 

Fratele său are o condamnare într-un dosar DNA

Fratele Ioanei Bran, Daniel Bran, a fost reținut in 2013 de DNA pentru mită în valoare de 400.000 euro. Bărbatul i-ar fi promis celui care l-a denunțat la DNA că va influența un magistrat din cadrul DNA Oradea, pentru a-l determina să dispună o soluție favorabilă într-o cauza penală, respectiv scoaterea de sub urmarire penala a denunțătorului.

Daniel Bran, care a fost consilier al lui Daniel Constantin pe când acesta a fost ministru al Agriculturii, a fost condamnat, in 2015, de Curtea de Apel Bucuresti, la doi ani de inchisoare pentru trafic de influență, scrie bihon.ro.

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a prezentat, vineri, la sediul PSD, lista viitorului Cabinet, fără a face nicio precizare legată de programul de guvernare şi fără a răspundere întrebărilor jurnaliştilor.

Şaptesprezece din cele 28 de posturi de miniştri vor avea alt titular. De asemenea, în Cabinetul Dăncilă vor fi patru vicepremieri, faţă de trei câţi sunt în prezent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Cine e Ioana Bran, propusă ministru al Tineretului şi Sportului. Tatăl secretarei Camerei Deputaților, "pălincar" din Satu Mare