Antena Meniu Search
x

Ioana Mihăilă anunţă că farmaciile vor putea face teste COVID. Ce spune despre raportarea deceselor de coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, la Timişoara, că, pentru a accelera procesul de identificare a noilor cazuri de coronavirus în rândul populaţiei, se vor putea face teste de COVID 19 şi în unele farmacii, însă numai în cele care vor putea asigura spaţii corespunzătoare.

de Redactia Observator

la 07.05.2021, 11:33

Ioana Mihăilă anunţă că farmaciile vor putea face teste COVID. Ce spune despre raportarea deceselor de coronavirus
Ioana Mihăilă - Observator
  • Mihăilă anunţă că farmaciile vor putea face teste COVID, dacă vor putea asigura un spaţiu corespunzător testării.
  • Mihăilă, despre raportarea deceselor de coronavirus: Urmează astăzi să primească echipa de la Ministerul Sănătăţii raportul final, iar datele, dacă vor fi validate, vor fi comunicate.
  • Ioana Mihăilă: Pacienţii de la Foișor care nu au avut acces la servicii medicale sunt cei care vor fi prioritizaţi.

”Ordinul va veni să clarifice nevoia de circuite din farmacii, iar farmaciile care vor testa vor fi acelea care vor putea asigura un spaţiu corespunzător testării, aşa încât să fie redus la minim riscul de transmitere a infecţiei. Testele sunt puse la dispoziţie de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică”, a declarat ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă, la Timişoara, potrivit news.ro

Ioana Mihăilă a anunţat, miercuri, că ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii ar urma să fie publicat în această săptămână, iar apoi să fie livrate testele farmaciilor care şi-au arătat disponibilitatea. Discuţia legată de posibilitatea testării de COVID-19 în farmacii a început în urmă cu aproximativ o lună, când Ministerul Sănătăţii anunţa că în curând se va putea face o analiză în acest sens. Kiturile de testare urmau să fie livrate gratuit, iar farmaciile şi-ar fi putut fixa un cost de testare. Farmacistii care aveau să facă recoltările urmau să parcurgă un instructaj.

Ioana Mihăilă, despre raportarea deceselor de coronavirus

Ministrul Sănătăţii a mai spus că e chipa de la Minister va primi docmentul referitor la raportarea deceselor de coronavirus, iar datele, după validre, vor fi comunicate. ”Echipa de la Ministerul Sănătăţii a preluat această atribuţie. Urmează astăzi să primească echipa de la Ministerul Sănătăţii raportul final, iar datele, dacă vor fi validate, vor fi comunicate. Aşa cum am spus anterior, ar trebui să fie prezentate de către Comisie echipei de la minister astăzi”.

Pe acelaşi subiect

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat că există diferenţe fundamentale între decesele raportate de COVID şi cele reale.  Premierul Florin Cîţu a semnat, în 19 aprilie, ca interimar la Sănătate, ordinul privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19. Comisia este alcătuită din 7 persoane din MS, INSP, IGSU, DSU şi STS.

Ioana Mihăilă, mesaj pentru pacienţii de la Spitalul Foişor ale căror operaţii au fost amânate

Ioana Mihăilă a mai precizat că pacienţii de la Spitalul Foişor ale căror operaţii au fost amânate vor fi prioritizaţi în unităţile medicale la care s-a cerut suportul pentru a se depăşi această sotiaţie dificilă.  ”Pacienţii care nu au avut acces la servicii medicale sunt cei care vor fi prioritizaţi pentru acces în acele spitale în care am cerut susţinerea pentru acea perioadă cumplită de vârf a valului patru, perioada în care am cerut din nou susţinerea pentru a ne pune la dispoziţie paturile de terapie intensivă”. Întrebată ce mesaj are pentru cei 57 de pacienţi care au nevoie de un transplant, Ioana Mihăilă a declarat că şi aceştia sunt pe lista de priorităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ioana Mihăilă anunţă că farmaciile vor putea face teste COVID. Ce spune despre raportarea deceselor de coronavirus