Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, despre 10 august: "Trebuie să vedem cine a dat comanda politică pentru atacul inimaginabil de anul trecut"

Klaus Iohannis, preşedintele României, a ajuns sâmbătă dimineaţa în Piaţa Universităţii, din Bucureşti, pentru a demara campania de strâns de semnături pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 10.08.2019, 12:26

Şeful statului se gândeşte inclusiv la alegeri anticipate
Iohannis a făcut baia de mulţime în Piaţa Universităţii - Captură Video

Klaus Iohannis, preşedintele României, a ajuns sâmbătă dimineaţa în Piaţa Universităţii, din Bucureşti, pentru a demara campania de strâns de semnături pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Iniţial, Iohannis a refuzat să comenteze pe marginea subiectului 10 august. Ulterior, preşedintele României a făcut declaraţii de presă, abordând şi subiectul amintit.

Extrem de virulent, Iohannis a anunţat că "trebuie să vedem cine a dat comanda politică pentru atacul inimaginabil de anul trecut. Ceva ce a început frumos atunci s-a transformat într-una dintre cele mai mari tragedii post-decembriste. Guvernul PSD şi-a atacat proprii cetăţeni, care manifestau paşnic, cu bâte şi gaze lacrimogene".

Iohannis speră ca evenimentele de sâmbătă "să reprezinte doar o comemorare frumoasă şi paşnică a evenimentelor de anul trecut. Guvernul să facă doar ceea ce trebuie, respectiv să păstreze ordinea cu calm".

Pe de altă parte, Iohannis nu a ezitat să-i atace pe rivalii de la Partidul Social Democrat susţinând că "aceştia au dus România în pragul colapsului. Trebuie să reconstruim aproape tot. Eu am nevoie de susţinerea românilor şi vreau să continuăm împreună. Trebuie să resetăm, să reconfigurăm statul român".

Nu în ultimul român, Iohannis a dat de înţeles că se aşteaptă inclusiv la posibilitatea de a avea alegeri parlamentare anticipate şi anunţă că "sunt convins că după alegerile parlamentare, la termen sau anticipate, voi coagula o echipă puternică, din PNL sau din alte partide din Opoziţie, cu care să începem să facem România normală, să facem România bine".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, despre 10 august: "Trebuie să vedem cine a dat comanda politică pentru atacul inimaginabil de anul trecut"