Antena Meniu Search
x

Iohannis: Îl desemnez pe Mihai Tudose PREMIER. Criza prin care trecem dăunează grav României, economiei româneşti, imaginii României în lume

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele politice parlamentare pentru desemnarea noului prim-ministru s-au încheiat, urmând ca şeful statului să facă o declaraţie de presă la ora 20:00, scrie News.ro

Update ora 20:00 - Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seara, că îl va propune Parlamentului pe Mihai Tudose drept candidat la funcţia de prim-ministru.

Declaraţiile lui Iohannis:

- PSD şi ALDE susţin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formaţiuni politice s-au prezentat împreună la consultări şi au înaintat o propunere, în persoana domnului Tudose.

- Partidele din opoziţie, în principal, nu au avut propuenri concrete şi, din discuţii, nici nu a rezultat că ar exista o înţelegere politică între partidele din opoziţie.

- Pe de altă parte, criza prin care trecem dăunează grav României, economiei româneşti, imaginii României în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem cât se poate de repede un guvern care să încerce să rezolve problemele apărute din cauza acestei crize pornite din interiorul PSD.

- În aceste condiţii şi având în vedere că este nevoie urgentă de un Guvern, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru, care va avea discuţii în zilele următoare şi se va prezenta cu o echipă guvernamentală.

- Solicit partidelor parlamentare, nu doar PSD şi ALDE, să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni.

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele politice parlamentare pentru desemnarea noului prim-ministru s-au încheiat, urmând ca şeful statului să facă o declaraţie de presă la ora 20:00.

Iohannis i-a primit, de la ora 15, pe preşedinţii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu care au propus ca Mihai Tudose să devină noul prim-ministru. Întâlnirea a durat 15 minute, iar liderii PSD-ALDE nu au făcut declaraţii. După întâlnirea preşedintelui cu delegaţia PNL, formată din preşedintele Ludovic Orban şi cei patru prim-vicepreşedinţi, liberalii neavând propunere pentru postul de premier, Orban a declarat că scopul liberalilor este să blocheze în Prlament formarea unui guvern PSD.

Preşedintele a avut consultări cu delegaţia USR privind formarea unui Guvern. Reprezentanţii USR şi-au reiterat solicitarea privind retragerea nominalizării lui Mihai Tudose.

Întâlnirea cu delegaţia PMP, condusă de Traian Băsescu, a durat foarte puţin, propunerea partidului pentru postul de premier fiind europarlamentarul Siegfried Mureşan, despre care a spus că nu corespunde doar portretului robot făcut de Dragnea şi de Iohannis, ci portretului - robot al oricărui român.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Iohannis: Îl desemnez pe Mihai Tudose PREMIER. Criza prin care trecem dăunează grav României, economiei româneşti, imaginii României în lume