Antena Meniu Search
x

Iohannis, mesaj de Ziua Independenţei SUA: Recunoştinţa noastră se îndreaptă către trupele americane din România

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj Statelor Unite ale Americii cu ocazia Zilei independenţei.
 

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 12:12

Iohannis, mesaj de Ziua Independenţei SUA: Recunoştinţa noastră se îndreaptă către trupele americane din România
Iohannis, mesaj de Ziua Independenţei SUA: Recunoştinţa noastră se îndreaptă către trupele americane din România - Facebook

"La mulţi ani prietenilor şi aliaţilor noştri americani de Ziua Independenţei! Prietenia noastră de lungă durată este reconfirmată de Parteneriatul Strategic solid şi vibrant, bazat pe angajamentul nostru comun faţă de valorile democratice. Recunoştinţa noastră se îndreaptă către trupele americane din România pentru contribuţia lor la securitatea euroatlantică", afirmă şeful statului în mesajul postat de Administraţia Prezidenţială pe Facebook. 

Cum sărbatoresc americanii 4 iulie

Statele Unite sărbătoresc astăzi 247 de ani de independenţă. La data de 4 iulie 1776, cele 13 colonii americane ies de sub jurisdicția Marii Britanii și își proclamă independența.

Ziua va fi sărbătorită cu mare fast de americani, cu multe parade şi fanfare. Vedeta sărbătorii este steagul american, iar costumaţiile şi carele alegorice au ca temă culorile roşu, alb şi albastru. Un alt moment specific zilei de 4 iulie este dat de spectaculoasele focuri de artificii. 

Reuniunile de familie reprezintă o altă tradiţie, iar, cel mai adesea, din nicio curte nu lipseşte grătarul, alături de care se află, evident, berea rece. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Iohannis, mesaj de Ziua Independenţei SUA: Recunoştinţa noastră se îndreaptă către trupele americane din România