Antena Meniu Search
x

Iohannis recunoaște că vor exista urmări și în România, după embargoul asupra petrolului rusesc: Se va găsi o soluție

Embargoul UE asupra petrolului rusesc transportat pe cale maritimă va avea urmări şi în România, a transmis președintele Klaus Iohannis. Totodată, șeful statului a dat asigurări că Guvernul va găsi o soluţie şi la această problemă.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 14:34

Klaus Iohannis recunoaște că vor exista urmări în urma embargoului asupra petrolului rusesc: Se va găsi o soluție
Klaus Iohannis recunoaște că vor exista urmări în urma embargoului asupra petrolului rusesc: Se va găsi o soluție - Administrația Prezidențială

"Acum urmări vor fi, asta este foarte clar, dar şi Guvernul se va preocupa de această chestiune şi cu siguranţă cum şi până acum s-au luat măsuri bune pentru a proteja populaţia se va găsi o soluţie şi la această problemă", a spus şeful statului, înainte de a participa la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest, care se desfăşoară la Tirana.

Şeful statului a fost întrebat dacă România va fi afectată de embargoul asupra petrolului rusesc şi dacă este de părere că ar trebui prelungită compensarea preţului la carburanţi, potrivit Agerpres.

Uniunea Europeană (UE), ţările din G7 şi Australia au convenit să plafoneze preţurile la petrolul rusesc, o măsură stabilită să intre în vigoare începând de luni. Activarea plafonării coincide cu intrarea în vigoare luni a unui embargo al UE asupra petrolului rus transportat pe cale maritimă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Iohannis recunoaște că vor exista urmări și în România, după embargoul asupra petrolului rusesc: Se va găsi o soluție