Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis a refuzat remanierea guvernamentală propusă de Dăncilă

Klaus Iohannis, preşedintele României, a anunţat, joi, că refuză ultimele propuneri de miniştri făcute de premierul Viorica Dăncilă, deşi preşedintele PSD a nominalizat membri ai ALDE.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 12.09.2019, 17:19

Iohannis aşteaptă ca Dăncilă să solicite un vot de încredere în Parlament
Klaus Iohannis refuză să numească miniştrii propuşi de Dăncilă - Hepta

Klaus Iohannis, preşedintele României, a anunţat, joi, că refuză ultimele propuneri de miniştri făcute de premierul Viorica Dăncilă, deşi preşedintele PSD a nominalizat membri ai ALDE.

Deşi Viorica Dăncilă a schimbat tactica şi a propus miniştri din partea ALDE, respectiv pe Graţiela Gravilescu la Mediu, Ion Cupă la Energie şi Ştefan Băişanu la Relaţia cu Parlamentul, preşedintele Klaus Iohannis a rămas ferm pe poziţii şi a refuzat remanierea guvernamentală.

Iohannis a refuzat miniştrii propuşi de premierul Viorica Dăncilă

Iohannis a anunţat din start că "remanierea propusă este neavenită şi nepotrivită astfel că o refuz clar".

Iohannis a spus că "nu pot să accept o remaniere care nu este constituţională. Cum aş putea să numesc miniştri din partea ALDE când s-a anunţat şi în public şi în scris că ALDE a ieşit de la guvernare?".

Preşedintele a ţinut să-i atragă atenţia premierului că "niciun ministru nu va fi numit nou în Guvern până când doamna prim-ministru nu merge pentru a cere un vot de validare în Guvern. O anunţ direct şi public pe doamna prim-ministru că trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului cu o solicitare de validare a Guvernului".

Pe lângă cele trei nume deja anunţate, Viorica Dăncilă îi mai propunea şi pe Dan Chirilă la Interne, Camelia Gavrilă la Educaţie şi pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Concluzia lui Klaus Iohannis este fermă: "Se vede că doamna prim-ministru se teme de vot şi încearcă să tragă de timp. PSD, într-un mod jalnic, se agaţă de putere".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis a refuzat remanierea guvernamentală propusă de Dăncilă