Antena Meniu Search
x

Iohannis: "România se bucură de susţinerea Germaniei"!

Șeful statului român efectuează o vizită oficială în Germania, unde a ţinut un discurs în urma discuţiilor avute cu Angela Merkel

Vezi și

Șeful statului român efectuează o vizită oficială în Germania, unde a ţinut un discurs în urma discuţiilor avute cu Angela Merkel

"Germania este nu numai principalul partener economic al României, dar şi unul dintre cei mai importanţi parteneri de dialog în interiorul UE,dar şi în sfera internaţională", a declarat Klaus Iohannis la finalul întâlnirii cu Angela Merkel.

Preşedintele Iohannis a mai declarat că, în cadrul discuţiei cu Cancelarul Angela Merkel, a fost abordat şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen.

"Contăm pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluţii care să permită avansarea spre realizarea acestui obiectiv", a precizat Iohannis.

Şeful statului a menţionat că există argumente convingătoare pentru eliminarea ultimelor rezerve, privind aderarea României la spatiul Schengen, dând ca exemplu ultimul Raport MCV al Comisiei Europenes si contributia demonstrată a României de asigurare a securiţatîi în regiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Iohannis: "România se bucură de susţinerea Germaniei"!