Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Iohannis și-a făcut teren de golf pentru un singur om, pe banii statului. Președintele, zâmbitor când a fost întrebat de chiriile încasate ilegal

Klaus Iohannis fuge de presă. La prima apariţie publică de la întoarcerea din Statele Unite, şeful statului a refuzat să răspundă la orice întrebare legată de banii încasaţi ilegal din chirii, pe care trebuie să-i returneze. Între timp ies la iveală noi informaţii despre cheltuielile prezidenţiale. Grădina vilei de protocol din Neptun a fost transformată în teren de golf, cu trei găuri, pentru plăcerea preşedintelui. 

de Redactia Observator

la 01.10.2024 , 21:39

"Domnule preşedinte, veţi da înapoi cei 260.000 de euro încasaţi din chirie?". Un zâmbet larg şi o fluturare de mână. Este singurul răspuns al preşedintelui la întrebarea momentului. Va da sau nu va da înapoi banii încasaţi din chirii, pentru un imobil din Sibiu? Deşi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie îl obligă la plată, ANAF nu l-a executat. Asta din cauza unei proceduri iniţiate de Fiscul din Sibiu, până la finalizarea căreia nu se poate întâmpla nimic.

"Nu vreau să comentez situaţia nimănui, cu atât mai mult a preşedintelui ţării", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL.

Nu este singurul scandal în care este implicat acum şeful statului. O anchetă jurnalistică a dezvăluit că grădina vilei de protocol din Neptun, folosită de preşedinte, a fost transformată într-un teren de golf - sportul preferat al lui Iohannis.

Vezi și

"Golful se poate practica la orice vârstă. Şi încurajez pe cât mai mulţi să practice acest frumos sport. Un sport care nu este deloc exclusivist", a spus Klaus Iohannis, preşedintele României.

Pe acelaşi subiect

Imaginile din satelit arată că terenul a fost construit după anul 2017, iar pentru asta s-au înlăturat mai mulţi arbuşti. Gazonul are doar 3 găuri, ceea ce sugerează că a fost construit pentru relaxarea unei singure persoane, nu pentru mai mulţi jucători. 

900.000 de euro s-au cheltuit în mandatele lui Iohannis la vilele de protocol de la Neptun pentru 2 piscine şi 1 jacuzzi

Preţul terenului de golf de pe litoral rămâne necunoscut. Tot de la malul mării, din Constanţa, a plecat preşedintele cu un avion de lux către Statele Unite, săptămâna trecută.

"Vă propun să construim o ţară în care atunci când pleacă în deplasări externe, preşedintele României să caute nu avioane pentru luxul său personal. Ci să ceară aeronave cât mai încăpătoare pentru delegaţii economice puternice, cum fac liderii statelor europene dezvoltate", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

În ciuda criticilor, premierul a semnat totuşi suplimentarea bugetului Administraţiei Prezidenţiale, la rectificarea bugetară. Şapte milioane de lei au fost alocate preşedintelui pentru ultimele sale trei luni de mandat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Ştiri politice » Iohannis și-a făcut teren de golf pentru un singur om, pe banii statului. Președintele, zâmbitor când a fost întrebat de chiriile încasate ilegal