Meniu
Search
x

Klaus Iohannis, reacție la lupta din PNL între Ludovic Orban și Florin Cîțu: ”Așa cum este acum este foarte bine”

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns, întrebat dacă e mai bine ca Ludovic Orban să fie premier sau invers, că aşa cum este acum situaţia este foarte bine. „Aşa a decis coaliţia prin vot şi premierul nu se stabileşte prin vot de partid, ci prin vot în Parlament, ceea ce s-a şi întâmplat”, a spus şeful statului.

De Redactia Observator la 29.06.2021, 16:04

„Eu cred că aşa cum este acuma e foarte bine, fiindcă aşa a decis coaliţia prin vot şi premierul nu se stabileşte prin vot de partid, ci prin vot în Parlament, ceea ce s-a şi întâmplat”, a afirmat Klaus Iohannis, chestionat marţi dacă e mai bine ca preşedintele PNL să fie și premier,  potrivit news.ro.

Întrebat pe cine preferă mai degrabă la şefia PNL între Florin Cîţu şi Ludovic Orban, că „mai degrabă cine va câştiga alegerile”. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a susţinut că „cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier”. Afirmaţia a fost făcută duminică, într-o conferinţă de presă, ca replică la explicaţia unui senator liberal care a spus că îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia PNL pe considerentul că „primul ministru, aşa cum este în toate democraţiile consolidate, trebuie să fie şi preşedintele partidului”.

Klaus Iohannis a mai declarat că e "optimist" cu privire la faptul că moțiunea de cenzură a PSD împotriva guvernului Florin Cîțu nu va trece. Președintele a mai transmis, că "din această criză economică, ieșirea nu se realizează prin austeritate, ci prin investiții". Șeful statului a mai precizat că "această criză economică o vom depăși cheltuind bani, băgând bani în economia națională".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, reacție la lupta din PNL între Ludovic Orban și Florin Cîțu: ”Așa cum este acum este foarte bine”