Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, liniștit în plină criză guvernamentală: "Nu este absolut deloc îngrijorătoare. Guvernul merge mai departe"

Criza guvernamentală nu este "absolut deloc îngrijorătoare" pentru că România are un guvern care merge mai departe, a declarat, joi, președintele României, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Elveția.

de Redactia Observator

la 09.09.2021, 15:28

Klaus Iohannis și Florin Cîțu
Președintele României, Klaus Iohannis (S), și premierul Florin Cîțu (D) la recepția dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a Franței, Ziua Bastiliei, miercuri, 14 iulie 2021, la ambasada Republicii Franceze din București. - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta (arhivă)

"Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un guvern care merge mai departe. (...) Din acest punct de vedere, nicio îngrijorare", spune Klaus Iohannis. Moțiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS și AUR va fi citită joi, de la ora 16.00, în Parlament.

Senatorii și deputații vor dezbate și vota moțiunea de cenzură după decizia CCR la sesizarea Executivului privind existența unui conflict juridic de natură constituţională, potrivit unei decizii BPR luate joi dimineață. Liderul PNL, Ludovic Orban, afirma că decizia amânării dezbaterii și votării moțiunii de cenzură contravine prevederilor constituționale și regulamentare. "PSD și PNL au decis siluirea Constituției, pentru acesta fiind un abuz fără precedent al unor politicieni care îl vor pe Florin Cîțu premier până la Congresul PNL din 25 septembrie", a reacționat purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, Ionuț Moșteanu.

Klaus Iohannis, în vizită în Elveția. Criză guvernamentală în România

"În cadrul vizitei, Preşedintele României va avea consultări politice cu Preşedintele Guy Parmelin. Printre subiectele de pe agenda convorbirilor celor doi preşedinţi se află consolidarea relaţiei bilaterale, inclusiv a cooperării economice, cu accent pe domeniul investiţiilor, Elveţia ocupând locul 10 în clasamentul investitorilor din România, precum şi a cooperării sectoriale", a transmis Administraţia Prezidenţială.  

Potrivit sursei citate, din perspectiva agendei europene, vor fi abordate cooperarea pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cadrul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Confederaţia Elveţiană, precum şi contribuţia elveţiană la fondul de coeziune al Uniunii, respectiv operaţionalizarea celei de-a doua tranşe financiare elveţiene, destinate reducerii disparităţilor economice şi sociale în Uniune. 

Discuţiile vor include şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din Vecinătatea Estică a Uniunii Europene, din regiunea Balcanilor de Vest, precum şi cooperarea româno-elveţiană în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, liniștit în plină criză guvernamentală: "Nu este absolut deloc îngrijorătoare. Guvernul merge mai departe"