Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis: Este corect, rezonabil şi de aşteptat să crească salariile şi pensiile. Coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că, având în vedere contextul actual, este "corect, rezonabil şi aşteptat" ca pensiile şi salariile să crească. Preşedintele a mai sspu că nu este ”niciun fel de catastrofă” că există diferite discuţii în coaliţie, întrucât fiecare dintre cele două partide mari încearcă să se profileze și că în realitate, coaliţia funcţionează, guvernul funcţionează. 

de Redactia Observator

la 21.09.2022, 07:50

Klaus Iohannis: Nu mi se pare rezonabil să fie refuzată discuția pe creșterea pensiilor și salariilor. Coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează
Klaus Iohannis: Nu mi se pare rezonabil să fie refuzată discuția pe creșterea pensiilor și salariilor. Coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează - Administrația prezidențială

"Atâta vreme cât nu avem o previziune a bugetului pentru anul viitor, orice ar spune unul sau altul este o speculaţie. Însă pot să vă spun un lucru pe care eu personal l-am transmis liderilor coaliţiei. Având în vedere că suntem în criză energetică, avem foarte multe probleme în economie, avem şi o creştere economică, avem totuşi o inflaţie destul de mare, este corect, este rezonabil şi este aşteptat să crească şi salariile şi pensiile. În condiţiile în care inflaţia a ajuns, acum recent au fost date publicităţii datele, peste 15%, nu mi se pare rezonabil să fie refuzată discuţia pe creşterea salariilor şi pensiilor. Până la urmă, nu oamenii simpli trebuie să plătească pentru aceste crize şi Guvernul trebuie şi va identifica soluţii", a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

Potrivit şefului statului, cuantumul acestor majorări sunt chestiuni tehnice care vor fi cunoscute după calcule foarte aplicate.

"Acum, cu cât va creşte salariul minim, cu cât va creşte punctul de pensie şi aşa mai departe, acestea sunt chestiuni tehnice care vor fi cunoscute după ce se fac nişte calcule foarte aplicate, legate de bugetul care trebuie să realizeze aceste creşteri, şi vorbim clar despre bugetul anului 2023. Partea foarte bună pe care o văd este că, în pofida acestor crize multiple, pe care le tratăm cât putem de bine, avem o creştere economică substanţială şi, sigur, asta ne dă speranţa că vom avea pe salarii şi pensii o creştere care vine să compenseze într-o măsură rezonabilă creşterea preţurilor şi inflaţia pe care o avem", a declarat preşedintele Iohannis.

Iohannis: Coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează

Pe acelaşi subiect

Klaus Iohannis a mai declarat, marţi, că PNL şi PSD încearcă să se profileze pe teme de mare actualitate, câteodată înainte să se consulte cu partenerul de coaliţie, dar acest lucru nu reprezintă o "catastrofă". El a subliniat că atât coaliţia, cât şi Guvernul funcţionează.

"Sunt două partide mari care formează o coaliţie. Amândouă partidele încearcă să se profileze, este un lucru absolut natural în politică şi atunci se întâmplă ca un politician dintr-o parte sau din cealaltă parte să încerce să se profileze pe o temă de mare actualitate, câteodată înainte să se consulte cu partenerul de coaliţie, dar asta nu este niciun fel de catastrofă şi ştiu că mediatic este senzaţional că a zis X despre Y nu ştiu ce, în realitate coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează şi ştiţi cu toţii că lucrurile sunt bine gestionate, haideţi să nu confundăm discursul politic care de multe ori vine doar să profileze pe un politician şi guvernarea care funcţionează chiar foarte bine. Vedeţi că tot timpul există întâlniri ale coaliţiei, se discută problemele şi se rezolvă. Nota Bene: sunt de acord şi le rezolvă", a spus Iohannis, întrebat cum vede disensiunile dintre PNL şi PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce delegaţia României care participă, marţi şi miercuri, la New York, la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Vizita şefului statului în Statele Unite ale Americii va include şi o deplasare joi şi vineri la San Francisco (California). 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis: Este corect, rezonabil şi de aşteptat să crească salariile şi pensiile. Coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează