Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis s-a întâlnit la Bruxelles cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron

Preşedintele Iohannis participă, joi şi vineri, la şedinţa de la Bruxelles a Consiliului European, iar în marja acestei reuniuni, şeful statului va avea o întrevedere separată, vineri dimineaţă, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Bruxelles, după o întâlnire bilaterală cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că a discutat "foarte pe scurt" şi despre situaţia din România, dând asigurări că ţara este stabilă şi că nu este "o problemă" faptul că se schimbă Guvernul.

"Eu îi asigur pe toţi cu care mă întâlnesc că România este stabilită şi chiar dacă în momentul de faţă se lucrează la formarea unui nou Guvern nu afectează procesele în care este implicată România", a spus preşedintele. El a precizat că acest subiect a fost discutat "foarte pe scurt".

Şeful statului a adăugat că astfel de teme le abordează din proprie iniţiativă.

"E important să spun partenerilor de discuţii că suntem o ţară stabilă. Nu e o problemă dacă se schimbă Guvernul", a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a avut, vineri, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu Emmanuel Macron, de aproximativ 30 de minute, înaintea sesiunii Consiliului European.

Brexitul nu este singura chestiune de pe agenda Consiliului European. ”Principalele subiecte de pe agenda reuniunii se referă la securitate şi apărare, ocupare, creştere economică şi competitivitate, migraţie, schimbări climatice. Vor fi discutate, de asemenea, iniţiativele lansate de Comisia Europeană în contextul Strategiei privind Piaţa Unică Digitală, precum şi relaţiile externe ale Uniunii Europene. Totodată, vor fi trecute în revistă şi cele mai recente evoluţii legate de negocierile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană”, informează Adminstraţia Prezidenţială.

În domeniul securităţii, discuţiile vor viza consolidarea frontierelor externe ale Uniunii Europene şi creşterea nivelului de securitate internă.

”În cadrul discuţiilor legate de politica comercială a Uniunii Europene, preşedintele României va sublinia că UE trebuie să-şi consolideze rolul de lider în promovarea comerţului liber şi echitabil la nivel global, în vederea asigurării unei creşteri economice durabile, a locurilor de muncă şi a inovării. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va reitera ideea modernizării instrumentelor de apărare comercială, pentru menţinerea unui sistem eficient şi modern împotriva practicilor concurenţiale neloiale care ameninţă industria europeană.

În contextul discuţiilor legate de Strategia europeană privind Piaţa Unică Digitală, Preşedintele României va susţine atingerea deplină a obiectivelor acesteia, în vederea asigurării inovării, competitivităţii şi creşterii durabile a UE, precum şi a facilitării accesului cetăţenilor şi mediului de afaceri la noile oportunităţi digitale”, precizează sursa citată.

Liderii UE vor lua în discuţie şi subiectul imigraţiei urmând să se facă o evaluare a implementării Cadrului de Parteneriat privind colaborarea cu statele terţe , la un an de la lansarea acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis s-a întâlnit la Bruxelles cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron