Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis: Sunt devastatoare dramele ucrainenilor care sunt nevoiţi să-şi părăsească ţara

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi într-o declaraţie de presă comună cu preşedintele Guvernului spaniol Pedro Sánchez, că războiul din Ucraina înseamnă o profundă criză umanitată şi are efecte devastatoare asupra ucrainenilor care au fost nevoiţi să părăsească ţara în urma invaziei Rusiei.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 14:41

Klaus Iohannis, președintele României, în tabăra mobilă pentru refugiați de la Siret
Klaus Iohannis, președintele României, în tabăra mobilă pentru refugiați de la Siret - Administrația Prezidențială

„Am susţinut securizarea reţelei energetice a Republicii Moldova şi Ucraine. (...) Războiul din Ucraina înseamnă însă, în primul rând, o profundă criză umanitară. Sunt devastatoare dramele ucrainenilor care sunt nevoiţi să îşi părăsească ţara. Am discutat cu preşedintele Guvernului spaniol despre măsurile României, în special operaţionalizarea centrului logistic de la Suceava. Acest hub umanitar reprezintă expresia concretă a solidarităţii europene esenţială în aceste momente”, a afirmat Klaus Iohannis.

El a mai spus că împreună cu Pedro Sanchez a evaluat „situaţia de securitate din proximitatea directă a flancului estic şi sigur în special la Marea Neagră, ca urmare a invaziei ruse în Ucraina”.

„Am mulţumit Spaniei pentru asigurarea anul trecut a misiunii de poliţie aeriană din România”, a adăugat şeful statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis: Sunt devastatoare dramele ucrainenilor care sunt nevoiţi să-şi părăsească ţara