Video

Klaus Iohannis convoacă CSAT, îngrijorat de comasarea trupelor rusești la granița cu Ucraina: Suntem pe fază

De Redactia Observator.
Publicat: 22.04.2021, 13:11.
Actualizat: 22.04.2021, 13:28

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că săptămâna viitoare va fi convocată o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta despre situaţia din zona Mării Negre în contextul noilor tensiuni dintre Rusia şi Ucraina.

Klaus Iohannis: Voi convoca săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT pe tema tensiunilor din Marea Neagră

Klaus Iohannis

Observator

"Voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei", a declarat joi şeful statului. "Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de est a Ucrainei.. Noi urmărim cu foarte multă atenție aceste lucruri. Să nu-și imagineze cineva că noi stăm să așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă", spune Klaus Iohannis.

Șeful statului precizează că a avut mai multe discuții cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, dar și cu alți conducători de servicii specializate. „Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo. Ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați, însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic. Acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, conchide Iohannis.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.