Antena Meniu Search
x

Liber la ucis urşi. Fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a semnat ordinul privind împuşcarea a 500 de exemplare, în ultima zi de mandat

În ultima zi de mandat, fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a semnat ordinul prin care 500 de urşi vor fi ucişi. Conform prevederii, un număr de 426 de urși vor fi îndepărtați cu scop de prevenție și 55 de exemplare cu scop de intervenție.

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 17:59

Vezi și

Anunţul a fost făcut de Tanczos Barna într-un mesaj pe pagina sa de Facebook. Ordinul a fost transmis către Academia Română pentru avizare, iar ulterior va fi publicat în Monitorul Oficial.

Liber la împuşcat urşi

“În Ținutul Secuiesc, din 2016, numărul crescut de urși a amenințat tot mai mult viața oamenilor și bunurile acestora.

În ultimele 905 de zile, UDMR a lucrat pentru a proteja viețile și bunurile, precum și pentru a soluționa conviețuirea om-urs pe termen lung, respectiv pentru a pune pe baze solide profesionale gestionarea populației de urs din România.

Astăzi, în ultima zi a mandatului meu de ministru al Mediului, am semnat ordinul care completează pachetul de legi pentru gestionarea populației de urs. Pe baza acestuia, am aprobat, din nou, cote de prevenire și intervenție pentru populația de urși: 426 exemplare pot fi îndepărtate cu scop de prevenție și 55 exemplare cu scop de intervenție.

Ordinul de ministru a fost transmis către Academia Română pentru avizare, după care va fi publicat în Monitorul Oficial”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Liber la ucis urşi. Fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a semnat ordinul privind împuşcarea a 500 de exemplare, în ultima zi de mandat