Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Liberalii au decis: Rup relaţia cu PSD, dar rămân la guvernare. Reacţia lui Ciolacu: Nu judec pe nimeni

Liderii PNL au aprobat decizia de a întrerupe dialogul politic cu PSD, dar vor rămâne la guvernare alături de social-democrați. 

de Redactia Observator

la 10.10.2024 , 14:26

UPDATE. Liderii PNL au aprobat decizia de a întrerupe dialogul politic cu PSD, dar vor rămâne la guvernare alături de social-democrați. Liberalii spun că vor sta de pază la Palatul Victoria, ca să nu existe abuzuri până la alegeri. Mai mult, anunţă că nu vor susţine moţiunea de cenzură iniţiată de USR.

"Relațiile politice cu PSD sunt una acum, nu pot spune că sunt un mare fan al PSD-ului. Dacă ne uităm la Constituție, să presupunem că ar urma toți pașii cu o moțiune de cenzură... în cât timp s-ar putea instala un nou guvern? Ai voie cu 45 de zile înainte de alegeri? Astea sunt copilării de furat imaginea în campanie", a spus Vasile Blaga.

"Am ajuns să facem coaliția cu PSD pentru că USR a plecat de la guvernare și România avea nevoie de stabilitate. Cred că stabilitatea trebuie să primeze până la momentul alegerilor. Moțiunea USR este un demers pur politicianist, nici măcar nu au verificat termenele legale", a declarat Raluca Turcan.

Vezi și

PNL rămâne la guvernare, dar întrerupe dialogul politic cu PSD

Pe acelaşi subiect

Biroul Politic Naţional al PNL a decis joi întreruperea dialogului politic cu PSD, dar rămânerea la guvernare a liberalilor "pentru a proteja românii de abuzuri".

"Am analizat toate subiectele legate de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă de timp, inclusiv prezentarea deciziei şi aprobarea ei de către Biroul Politic în ceea ce priveşte întreruperea dialogului politic cu PSD, concomitent cu luarea deciziei pentru a rămâne cu miniştrii şi secretarii de stat în continuare pentru asigurarea actului de guvernare în ideea în care vom continua să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a putea să protejăm românii de orice abuz şi să ne îndeplinim obiectivele aşa cum au fost asumate prin programul de guvernare", a declarat Ciucă la finalul şedinţei conducerii PNL care a avut loc la Palatul Parlamentului. El a mai spus şi că a fost aprobată o altă serie de liste de candidaturi la parlamentare de la filialele care au finalizat procedurile.

Întrebat, joi, despre decizia liberalilor care au întrerupt dialogul politic, dar nu ies de la guvernare, premierul Marcel Ciolacu a declarat: "Haideţi să înţelegem ceva: suntem într-o perioadă electorală. Eu nu judec pe nimeni, constat, respect acest lucru, respect deciziile. Pe mine mă interesează un lucru fundamental: Guvernul României trebuie să funcţioneze şi în campania electorală", a afirmat Ciolacu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Ştiri politice » Liberalii au decis: Rup relaţia cu PSD, dar rămân la guvernare. Reacţia lui Ciolacu: Nu judec pe nimeni