Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ultimele jocuri politice în Coaliţie: Ciolacu ameninţă că îşi dă demisia, dacă PNL iese de la guvernare. Liberalii acuză că PSD vrea să fraudeze alegerile

Politicienii joacă la intimidare! Marcel Ciolacu ameninţă că îşi dă demisia din funcţia de premier dacă PNL iese de la guvernare. Liderii liberali sunt în şedinţă chiar la această oră, ca să decidă ce fac. Între timp, Elena Lasconi şi George Simion AUR şi USR îşi propun să doboare guvernul cu moţiuni de cenzură, dar nu au numărul necesar de semnături pentru asta. 

de Marius Gîrlaşiu

la 09.10.2024 , 20:20

În plin război politic, Marcel Ciolacu a încercat să facă pace cu liberalii. 

"Eu v-am anunţat foarte clar că primul-ministru nu va fi de la PSD. 

- Se poate reface Guvernul cu PNL după alegeri?

Vezi și

- Da, de ce nu?", a spus Marcel Ciolacu în faţa jurnaliştilor. 

Pe acelaşi subiect

Preşedintele PNL discută, însă, cu eşalonul de conducere şi liderii din toată ţara alte scenarii. Iesirea de la guvernare sau susţinerea moţiunii de cenzură USR. 

Ultimele jocuri politice în Coaliţie

"- Vă veţi da demisia dacă PNL iese de la guvernare?

- Categoric!", a mai spus preşedintele PSD. 

Surse Observator spun, însă, că PNL nu îşi va retrage miniştrii, iar parlamentarii liberali nu vor semna moţiunea USR. 

"O invit public pe doamna Lasconi şi USR la sediul PNL să discutăm despre viitor", a declarat Nicolae Ciucă, preşedinte PNL.

"Noi aşteptam să vină cu 110 semnături domnul Ciucă. Voi dori să văd negru pe alb semnătura că niciodată PNL nu va mai face alianţa cu PSD. Niciodată!", a declarat Elena Lasconi, preşedinte USR.

Acuzaţii de fraudă la alegeri

După ce au rupt declarativ Coaliţia cu PSD, liberalii îşi acuză foştii aliaţi că vor să fraudeze alegerile, dar Marcel Ciolacu râde de ei.

"Cum voi frauda alegerile cand ministrul de Interne este Predoiu? Spuneţi-mi şi mie! Cum fraudăm alegerile? Mă aşteptam să fim mai inventivi în această campanie, nu cu tâmpenii cî PSD-ul fură, are puterea totală", a mai declarat Marcel Ciolacu, preşedinte PSD.

Liderul PSD a primit, însă, şi un telefon neaşteptat. Diana Şoşoacă i-a cerut socoteală după ce Curtea Constituţională i-a anulat candidatura la Cotroceni şi a transmis discutia în direct pe Facebook. 

Ciolacu: Eu v-am spus că marele perdant al acestei decizii, pe care nu o comentez, sunt eu.

Şoşoacă: Nu, marele perdant sunt eu. Adunaţi-i pe toţi şi retrageţi-vă toţi candidaţii de la prezidenţiale.

Între timp, Nicolae Ciucă vine cu explicatii după o gafă care a devenit virală. Şeful PNL a spus la o emisiune TV că onoarea ar fi o calitate care îi lipseşte. Generalul spune acum că totul a fost o glumă pe care nimeni nu a înţeles-o. "Onoarea şi respectul sunt condimente care lipsesc din reţeta lui Marcel Ciolacu", a scris el pe Facebook.  

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Ştiri politice » Ultimele jocuri politice în Coaliţie: Ciolacu ameninţă că îşi dă demisia, dacă PNL iese de la guvernare. Liberalii acuză că PSD vrea să fraudeze alegerile